Новини / NetSupport School v12 с поддръжка на MS Windows 10

NetSupport School v12 с поддръжка на MS Windows 10

[ 08-09-2015 ]

 

NetSupport School v12
Нова версия на софтуера за управление на класни стаи с поддръжка на Microsoft Windows10
 
 
NetSupport School v12 with support on MS Windows 10
 
 
NetSupport е водеща световна компания за разработка на качествен софтуер за управление на класни стаи и решения за отдалечен достъп. NetSupport е Microsoft Education партньор. Основният и най-известен продукт на компанията е NetSupport School— софтуерен инструмент, който сме представяли на страниците на нашето списание. Интересен факт е, че този образователен софтуерен пакет е инсталиран на повече от 14млн. устройства в 80 страни в цял свят. Тази популярност се дължи както на качествата на софтуера, така и на това, че той поддържа най-различни платформи, сред които Windows, Mac, ChromeOS, Android, iOS и Linux. Съвсем наскоро компанията NetSupport беше обявена за „глобален доставчик за образованието“ (Global Education Supplier) за 2015г. от GESS Awards. От своя страна софтуерът NetSupport School е обявяван за най-добър образователен продукт на годината от различни списания и медии.
 
 
Новата версия
В края на лятото компанията NetSupport пусна официално най-новата версия на своя софтуер NetSupport School, почти едновременно със световната премиера на новата операционна система Microsoft Windows10.
Факт е, че Windows10 осигурява съвсем нови нива на гъвкавост в класната стая и образователните институции като предлага ресурси за настолна и мобилна работа. След почти едногодишна усилена разработка NetSupport се възползва от възможностите на новата ОС на Microsoft и веднага предложи приложението NetSupport School Tutor— ново мобилно приложение за Windows Store, разработено специално за учители, които ще могат да го използват за целите на обучението в класната стая от всеки компютър или таблет, работещ под Windows10.
Управляващият директор на компанията, Ал Кингсли, споделя „Управлението на учебните дейности в класната стая представляваше прост процес на контролиране на активността на обучаемите с помощта на концепцията „спри, заключи или блокирай“. В новата версия NetSupport School v12 стандартните нива на управление и електронна безопасност все още съществуват, но те вече играят второстепенна роля в управлението и съвместната работа в една съвременна ИТ класна стая“.
„Новата Windows10 предлага толкова много за училищата, така че ние искахме да отговорим подобаващо на допълнителната функционалност и ресурси и в резултат разработихме новото приложение за учители, което специално да улесни управлението на класната стая— като се започне от дистанционното стартиране на Microsoft Office 365 приложения на всички таблети на ученици и се стигне до доставянето на документи и учебни материали в клас“, продължава г-н Кингсли.
 
 
Функции
Контролният панел за учители улеснява незабавното дистанционно стартиране на Office Mix презентации, които са базирани в облака, или на всякакво друго онлайн съдържание от учебните програми върху екрана на всеки един ученик. NetSupport School също така разширява поддръжката си за новия фантастичен браузър Microsoft Edge за осигуряване на по-добра интеграция; като предоставя възможности за стартиране на уеб-страници, както и функции за наблюдение и блокиране на уеб-активността на всички обучаеми. В допълнение по-тясната интеграция на NetSupport с операционната система му позволява да доставя същата функционалност както за настолни, така и за мобилни Windows Store приложения в рамките на класната стая. Съществува и възможност за съставяне на списъци с разрешени и забранени приложения и уеб-страници.
Освен функциите за управление на дейностите в класната стая новото приложение за учители включва иновативен модул за въпроси и отговори, който предлага възможности за бързи въпроси и отговори, диференциация, групова оценка и дори състезателни елементи с награди за първия отговорил и инструменти за оценка на екипи от обучаеми.
NetSupport School ще ви предостави необходимите инструменти, за да се гарантира, че учителите ще могат да се възползват от всички предимства, които са налични в новата, базирана на Windows10, класна стая, разработени за лесно използване, с оптимизация за работа със сензорни екрани и подкрепени от 25-годишния опит на компанията в областта на сигурността.
 
 
Заключение
NetSupport School v12 е инструмент, който ще улесни неимоверно процеса на обучение в класната стая и ще предложи на учителите един съвременен и завладяващ инструмент за работа с днешните „всезнаещи“ ученици. Новата версия може да бъде изтеглена от сайта на NetSupport School, а новото приложение за учители за Windows10, NetSupport School Tutor, вече е налично в Windows Store.
 
 
Калоян Кънчев
 
 
За контакти: „ВАЛИ Компютърс“, www.vali.bg