Новини / Gigabyte първи с дъно базирано на AMD B450 чипсет!

Gigabyte първи с дъно базирано на AMD B450 чипсет!

[ 24-07-2018 ]

Уважаеми клиенти,
имаме страхотната новина, че вече можем да ви предложим първото дъно базирано на B450 чипсет за втора генерация Zen процесори, които да надградят B350.Основните промени са, че вече при B450 се поддържа NVME Raid, което до сега беше запазено само за X399 моделите, XFR 2.0 Enchanced, която се грижи за автоматичния оверклок в зависимост от вашия охладител, също е подобрена.

Допълнителни предимства на моделите от B450 чипсета и по-конкретно за Ultra Durable серията на Gigabyte може да научите по-долу.

 

Дънните платки на GIGABYTE серия 400 извличат максималния потенциал от вашия персонален компютър с технологията StoreMI на AMD. StoreMI ускорява традиционните устройства за съхранение на данни, като намалява времето за стартиране и подобрява цялостното потребителско изживяване. Този лесен за използване инструмент комбинира скоростта на твърдотелните дискове SSD с големия капацитет на твърдите дискове HDD в едно единствено устройство, като подобрява скоростта за четене и запис на диска, които достигат тези на SSD моделите, ускорява и работата с данни до невероятни нива, като по този начин преобразува ежедневното PC във високопроизводителна система. 

Предимства на AMD StoreMI:
• Превръща работата с компютъра в бързо, лесно и спокойно изживяване.
• Оптимизирана реакция на компютъра – от пускане на системата до задействане на приложението
• Предлага производителност на SSD диск с капацитет на традиционен диск HDD на достъпна цена
• Бърз достъп до ключови файлове чрез автоматично изучаване на „компютърното“ поведение на потребителите

 

Бързо вградено съхранение с NVMe PCIe Gen3 x4 и 110-мм порт M.2 (до 32 Gb/s)
Решението M.2 на GIGABYTE предлага значително по-бърза работа на дисковете за съхранение и поддържа както PCIe, така и SATA интерфейси* за дискове M.2 SSD.

* Поддържа само M.2 SATA дискове SSD, когато се използва процесор AMD 7-о поколение серия A или Athlon™.

Твърдителни захранващи конектори
Осигурява добра връзка и значително намалява капацитета на кабелите
Дънните платки на GIGABYTE серия 400 разполагат с твърди ATX 24-пинови и ATX 12V 8-пинови захранващи конектори, които осигуряват стабилно електрозахранване дори при претоварване на процесора.

Предимства на захранващи конектори с твърди крачета:

  1. По-голяма контактна повърхност за електроенергията
  2. Повече метал за поддръжка на по-мощно захранване и генерирана топлина
  3. Ултраиздръжливост и по-дълъг експлоатационен живот


Серните съединения във въздуха могат да проникнат в малките резистори на дънната платка, създавайки химическа промяна и причинявайки разрушаване на корпуса или „окъсяване“ на тези съпротивления. Което и да се случи, дънната платка няма да функционира. Снабдявайки резисторите с дизайн против сяра GIGABYTE дава съвсем ново значение на термина дънни платки тип Ultra Durable.

Няма нищо по-вредно за дълготрайната работа на вашия компютър от влагата, а на повечето места по света потребителите се сблъскват с висока влажност на въздуха през цялата година. Дънните платки на GIGABYTE от серия 9 са проектирани да гарантират, че влагата никога няма да е проблем, разчитайки на нова технология Glass Fabric PCB, която отблъсква влагата, причинена от изпарения. Технологията Glass Fabric PCB ползва нов PCB материал, който намалява обема на пространството между тъканта на фибро стъклото. Това затруднява проникването на влага в сравнение с традиционните дънни платки. По този начин се постига много по-добра защита от късо съединение и повреда на системата, причинена от влага и изпарения.

Първият наличен модел Gigaybte B450M DS3H може да откриете тук.

Вижте други дънни платки Gigabyte