Новини / Вали компютърс провежда семинари в училища на тема 3D печат в училище

Вали компютърс провежда семинари в училища на тема 3D печат в училище

[ 20-02-2020 ]

Вали Компютърс започна провеждане на семинари в училища на тема 3D печат в училище, по проект Националната програма „ИТ бизнесът преподава“ на Министерството на образованието и науката, Модул 1 „Семинари в училищата от представители на технологични фирми“. Вчера беше първото в СУ Вичо Грънчаров, Г. Оряховица.

Специалисти от „Вали Компютърс“ ООД – Антоанета Димитрова, Петър Чалъков и Ивайло Петков, проведоха среща-обучение на тема „3D печат“ на ученици от V и XI класове, както и на техните учители.

На семинара бяха обсъждани ключови познания в областта на 3D печатането, какво е лазерно гравиране и как преподавателите могат да ги включат в обучението.

„Вали Компютърс“ е една от водещите ИТ компании в България, с над 25-годишно присъствие на пазара. Кандидатстването на СУ "Вичо Грънчаров" по програмата на МОН не е случайно – от 2 г. училището има прием в профил „Софтуерни и хардуерни науки“, като такъв е обявен и тази година. За целите на обучението преди около 3 месеца училището закупува 3D принтер със средства от собствения си бюджет. 

Националната програма „ИТ бизнесът преподава“ цели повишаване качеството на преподаването и формиране на знания и умения в областта на информационните технологии и дигитализацията на професиите. СУ „Вичо Грънчаров“ е единственото в общината, одобрено по Модул 1 на Програмата.