Новини / Нов модел от серия BenQ MOBIUZ

Нов модел от серия BenQ MOBIUZ

[ 10-09-2021 ]

BenQ MOBIUZ пуска 27 1440p 165Hz IPS геймърски монитор с вградени 2.1 колони treVolo.

6 август (Айндховен, Нидерландия), BenQ, водещият световен производител на потребителска електроника, пуска на пазара най-новия си монитор за игри MOBIUZ EX2710Q. С IPS панел, осигуряващ изключително цветно представяне и най-широката цветова гама от всеки друг панел при 95%, този монитор е създаден за визуалното качество.

EX2710Q е пълен с впечатляващи функции, специално проектирани за потребителското гейминг изживяване. 2K QHD 1440p разделителната способност предлага изключителна яснота на фините детайли и дълбочина на текстурите. Оптимизиран за превъзходно качество на картината със 77% повече работно пространство, в сравнение с Full HD дисплей. Дисплеят поддържа  AMD FreeSync Premium, който включва изключително точна яркост и широка цветова гама, за да даде възможност за превъзходно HDR визуално гейминг изживяване. Допълнен от HDRi технологията, на BenQ, която допълнително подобрява цвета, контраста и детайлите, дисплеят се грижи за геймърите, които се наслаждават на историята в игрите и им позволява в максимална степен да се потопят в атмосферата.

С честота на опресняване от 165Hz и 1ms MPRT, забавянето и размазването по време на игра остават в миналото, което го прави идеалният дисплей за SimRacing и FPS игри. Освен това, новият MOBIUZ предлага широки ъгли на видимост от 178/178, за по-ясно изображение при гледане от всякакъв ъгъл.Така че, ако сте събрали приятелите си и всички гледате един и същ екран, от различни ъгли, нашият IPS ще ви служи най-добре.

Вградените 2.1 колони, проектирани от treVolo, ви предлагат истински звук, от богата музика до едва доловими звуци. Станете най-добрия геймър и изпитайте незабравима и завладяваща гейминг атмосфера, с детайлни звуци.

Често е трудно да се намери баланс между светлото и тъмното, в графиките на игрите. И тук е ролята на  Light Tuner и Black eQualizer, които ви позволяват безпроблемна игра на EX2710Q. Докато Light Tuner възстановява детайли от неправилно изобразени светли зони (с невероятните 20 цветови настройки, от които да изберете), Black eQualizer прави същото за неправилно показаните тъмни участъци. И двете технологии са насочени само към конкретни области от екрана, като не оказват влияние на останалите, за да ви покажат невероятно детайлно изображение. В допълнение имате и Colour Vibrance функцията, която ви позволява да създадете 20 нива на интензивност на цвета, което е значително повече от типичните три до четири избора, които имате с обикновените монитор, за да подобрите зрителното си изживяване. Експериментирайте с цветовите градации, по начина, по който ви харесват, докато цветовете наистина оживеят на екрана. 

Scenario Mapping и Quick OSD позволяват на потребителите бързо и лесно да стигнат до предпочитаните от тях настройки на играта. Интуитивният Scenario Mapping автоматично избира предпочитаните настройки, когато сменяте входния източник. Quick OSD ви позволява също да свържете всяка от вашите, предварително зададени, настройки с конкретен вход, което означава, че когато промените източника на входен сигнал, то настройките автоматично ще се сменят спрямо вашите предпочитания.Удобството на тези две функции позволяват на играчите да са готови за всеки игрален свят, независимо от игралната платформа. 

Новият MOBIUZ EX2710Q има вградена Eye-Care технология за грижа за очите, на BenQ, която предпазва очите ви, като същевременно предлага ясно и комфортно изображение. Сензорът за околна светлина, използван от Brightness Intelligence Plus технологията, на BenQ, засича нивата на светлина в стаята и автоматично настройва яркостта на екрана, до най-добрите и подходящи нива, които да съответства на околната среда, без да се жертва качеството на изображението! Low Blue Light технологията, проектирана да филтрира вредната синя светлина, ефективно намалявайки умората и раздразнението на очите ви, за да осигури по-голям зрителен комфорт. Сертифицираната Flicker-Free технология елиминира основната причина за трептенето на монитора, без да се нарушава качеството на изображението.

Основни характеристики

  • 27” IPS QHD 2K 16:9 дисплей от край до край (с тънки рамки)
  • 165Hz честота на опресняване
  • 2.1 вградени колони от treVolo
  • 1ms MPRT
  • AMD FreeSync Premium
  • WCG P3 95%
  • BenQ HDRi технология
  • Light tuner / black eQualizer / colour vibrance
  • Нови и подобрени gaming OSD, меню за бърз достъп, Scenario mapping
  • Eye-Care технологии

Все още не са обявени препоръчителна крайна цена и очаквана дата за Европа.