Новини / Новите ASUS Z690 Intel Alder Lake LGA 1700 Дънни Платки!

Новите ASUS Z690 Intel Alder Lake LGA 1700 Дънни Платки!

[ 10-11-2021 ]

Новите ASUS Z690 Intel Alder Lake LGA 1700 Дънни Платки!

Дънните платки от серията ASUS Z690 и процесорите Intel® Core™ от 12-то поколение предвещават пристигането на следващото поколение високоскоростни изчисления с поддръжка за PCIe® 5.0 и DDR5 памет, свързаност от следващо ниво, стабилно захранване и охлаждане и оптимизиране на изкуствения интелект. Тази нова платформа на ASUS е проектирана да извлече всяка унция производителност от най-новите процесори Intel Core за геймъри, създатели и потребители от всякакъв вид, като същевременно предлага разнообразие от естетически дизайни за всеки вкус. 

SETTING THE STAGE TO BREAK ALL LIMITS

AI дънни платки

Дънните платки ASUS Z690 разполагат с изключителен софтуер и фърмуер, който използват за машинно обучение и изкуствен интелект (AI), за да обогатят потребителското изживяване. На избрани дънни платки най-новият ASUS AI обхваща четири стълба на производителността: овърклок, охлаждане, работа в мрежа и вградено аудио. По-специално, AI Overclocking профилира процесора и охладителната система, за да предвиди оптималната конфигурация, която изтласква всяка система до нейните граници. Целият AI на ASUS е проектиран да направи разширените настройки и оптимизацията по-достъпни както за новопостъпили, така и за опитни ветерани.

Сила при овърклок на DDR5

Дънните платки ASUS Z690 подобряват производителността на DDR5, като предоставят опции за овърклок не само за високоскоростни комплекти, но дори и за модули памет от начално ниво, които имат заключена IC за управление на захранването (PMIC).

  • Специална схема на дънната платка безопасно заобикаля ограниченията PMIC на DDR5 паметта, позволявайки ви да преминете през границата от 1,1 волта по подразбиране и да натиснете честотата и таймингата до макс.
  • Обикновено ограничен PMIC, който е отключен, изисква системата да бъде напълно циклична всеки път, когато напрежението на паметта се регулира. Дънните платки ASUS Z690 използват вградения хардуер и фърмуер, за да заобиколят това досадно ограничение, позволявайки да се прилагат корекции на напрежението чрез същия мек процес на системно нулиране, използван за предишните поколения DDR памет.

DDR5 Стабилност и Съвместимост

ASUS работи със световни партньори за памет, за да тества и оптимизира производителността и стабилността на DRAM, за да гарантира пълно доверие в нашите продукти чрез превъзходна съвместимост. Страницата за поддръжка на продукта на всяка дънна платка съдържа обширен списък от модули памет DDR5, които гарантирано са съвместими с този модел.

Захранване и Охлаждане

Teamed Power Stages

Дънните платки ASUS Z690 използват обединени захранващи модули и висококачествени компоненти, за да захранват най-новите процесори на Intel от 12-то поколение. Дори на начално ниво, решенията за захранване са насочени към осигуряване на устойчива производителност и чрез гамата тези пълномощия се увеличават стратегически, за да прокарат границите и да поставят нови стандарти.

По-студени по дизайн

За да осигурят стабилност на системата за процесори Intel Core от 12-то поколение, дънните платки ASUS Z690 използват големи VRM и радиатори за чипсет, които постигат правилния баланс между повърхностна площ и маса. Същата философия се простира и до вградените M.2 радиатори, които осигуряват достатъчно охлаждане за високопроизводително PCIe 4.0 и 5.0 NVMe съхранение.

MASSIVE BANDWIDTH FOR ANY TASK

Готови за PCIЕ 5.0

Дънните платки ASUS Z690 са оборудвани с до два PCIe 5.0 слота, идеални за видеокарти. Избрани модели дори разполагат с вграден PCIe 5.0 M.2 слот или вградена ROG Hyper M.2 карта, което ви поставя на върха на технологиите за графични процесори и устройства за съхранение.

Свръхбърза работа в мрежа

WiFi 6E

Вградената WiFi 6E технология се възползва от новодостъпния радиоспектър в обхвата 6 GHz, осигурявайки до три пъти по-голяма честотна лента от лентата 5 GHz и до седем ленти от 160 MHz за предоставяне на свръхбързи скорости на мрежата.

10 Gb и 2.5 Gb Ethernet

Проектиран да отговори на взискателните изисквания на енергичните потребители и създателите на съдържание, вградените 10 Gb и 2.5 Gb Ethernet осигуряват невероятно прехвърляне на файлове, по-гладки онлайн игри и видео стрийминг с висока разделителна способност.

Свързаност

USB 3.2 Gen 2x2 Type-C® конектор за преден панел с Quick Charge 4+

USB 3.2 Gen 2x2 подобрява преноса на данни тип C със скорост до 20 Gbps. Портът разполага и с технологията Quick Charge 4+, която може бързо да зарежда устройства до 60 W с PCIe захранващ кабел, включен в близкия 6-пинов конектор.

Thunderbolt™ 4 USB Type-C®

Всеки порт Thunderbolt 4 осигурява до 40 Gbps двупосочна честотна лента за най-новите високоскоростни устройства и устройства. Thunderbolt 4 също така поддържа до два външни 4K дисплея и разширява честотната лента на PCIe® до 32 Gbps.

Дънните платки от ASUS Z690 Сериите