Новини / Readiris Dyslexic, уникален и ценен инструмент за хора с дислексия

Readiris Dyslexic, уникален и ценен инструмент за хора с дислексия

[ 14-10-2022 ]

 

Хората с дислексия са изправени пред няколко предизвикателства от училищните дни, в обществото и на работа. Това състояние засяга способността на човек да чете, говори, пише и запомня фрази. Тези проблеми също могат да повлияят на тяхното самочувствие и увереност. В продължение на 35 години IRIS е лидер в индустрията в разработването на иновативни технологии за овластяване на хора и организации. Щастливи сме да обявим новия софтуер Readiris Dyslexic, който улеснява живота на деца и възрастни с дислексия.

• Прост, удобен и интуитивен потребителски интерфейс за хора с дислексия
• Четете на глас всички видове книги, документи и цифрови файлове
• Увеличете/намалете текста за по-добра четливост
• Прочетете на глас цялото изречение или повторени думи, както желаете
• Възпроизвеждане, адаптирано към вашето темпо (по-бързо или по-бавно), в зависимост от настройките, които конфигурирате
• Съвместим с MS език за синтез на реч
• Разпознаване на 138 езика
• Богат избор от прости изходни формати (DOCX - JPEG - MP3 - WAV - PDF) и директно изпращане по имейл
• Предлага се с наградения настолен скенер IRIScan за сканиране на книги и документи до размер A3/Ledger

 

Какво прави Readiris Dyslexic?

Readiris Dyslexic представя нова зора за тези, които се борят с дислексични състояния, включително диспраксия, дисфазия, дисграфия, както и дизортография. Намалява умората, като прави ежедневните задачи като четене и писане по-лесни за управление. С този инструмент хората с дислексия могат да получат по-приятно учене.

 

Как работи?

Readiris Dyslexic идва заедно с IRIScan Desk 6 Pro Dyslexic. Това ви позволява да записвате обучителните сесии за по-късна справка и да обменяте на живо с учителя си, докато разводнявате проблемите на дислексията. С това решение можете да се подготвите въз основа на всякаква поддръжка, включително списания, книги, вестници, както и цифрови файлове на вашия компютър или в мрежата. Простият потребителски интерфейс ви позволява да започнете бързо и ви води през представяне едно до друго на оригиналния и извлечения текст. Презентацията улеснява редактирането на текста, който четете, и експортирането на файла като изображение (JPEG), аудио (MP3/WAV), PDF или Docx. Инструментът е подходящ за всички, от деца до възрастни. Можете да прочетете всеки документ на глас по една дума, фраза или цяло изречение. Можете да настроите инструмента да чете по-бързо или по-бавно, както желаете, или да повтаряте коментарите, докато коригирате правописа и произношението. Освен това този инструмент е самостоятелен, където можете да тренирате сами без помощта на учител, член на семейството или треньор.

 

 

 

IRIScan™ Desk 6 е идеалната помощ при четене за хора с дислексия. Благодарение на уникалната технология Text To Speech. Той ще прочете на глас всеки документ (Microsoft Word, PDF, текстови файлове, уеб страници или сканирани документи) дума по дума! Позволява ви да четете и слушате успоредно дума по дума всеки документ. Като такъв, този инструмент е идеален за езикова работа и всяка друга работа, изискваща широко използване на четене.

 

Мисленето с дислексия е признато за желано умение за лидерство, креативност и бизнес умения. LinkedIn добави #dyslexicthinking към списъка с умения, за да премахне стигмата около дислексията. В IRIS даваме на хората с дислексия надежда и възможност да подобрят живота си чрез това решение. IRIScan Desk Pro Dyslexic е един инструмент, който ви позволява да компенсирате различните предизвикателства при ученето, свързани с дислексията. Такова решение помага на децата с дислексия да управляват училищните си задачи като четене, писане и разбиране. Възрастните също се възползват, като получават помощ при четене на блогове, вестници, книги или писане на имейли.

 

 

Към продукта в магазина:

 

Мулти-функционален скенер IRIS Desk 6 Pro Dyslexic, A3, 13 Mp, USB 2.0, Черен
Мулти-функционален скенер IRIS Desk 6 Pro Dyslexic, A3, 13 Mp, USB 2.0, Черен