Новини / BenQ PhotoVue SW321C стана първият в света монитор, който получава антирефлексен сертификат от TUV Rheinland

BenQ PhotoVue SW321C стана първият в света монитор, който получава антирефлексен сертификат от TUV Rheinland

[ 20-12-2022 ]

 

Панелът с усъвършенствана антирефлексна технология (A.R.T.) гарантира представяне, лишено от отражения и отблясъци, за професионалните фотографи

АЙНДХОВЕН, НИДЕРЛАНДИЯ, 06 ДЕКЕМВРИ 2022 г. – BenQ, международно признат бранд за дигитални лайфстайл устройства и иноватор в технологиите за професионални дисплеи, обяви днес, че неговият PhotoVue SW321C е първият в света монитор, сертифициран от TUV Rheinland, за изключително антирефлексно представяне, гарантиращо професионални резултати за фотографи и видео редактори.

„Използвайки панела A.R.T., който отговаря на TUV Rheinland сертификата, BenQ SW321C е първият монитор, който осигурява на професионалистите екран, който елиминира отраженията и отблясъците, за да симулират визуално текстурата на хартията на екрана“, каза Конуей Лий, президент на BenQ Corporation. „Освен това, с изключителния Paper Color Sync софтуер, на BenQ, последователността на цветовете от екрана към печата може да бъде постигната навсякъде. “

Разработено от водещия производител на панели за дисплеи - AU Optronics, A.R.T. предоставя реалистични и кристално чисти визуализации, с ексклузивно повърхностно покритие и анти рефлексни свойства, за защита на очите и зрителен комфорт, при различни условия на околна светлина. Логично, A.R.T. стана първият носител на сертификата, за липса на отражение, от TUV Rheinland, най-големият световен авторитет в тестването и сертифицирането по безопасност.

Въз основа на множество строги международни разпоредби, включително обработката на повърхността на екрана, тестове за отблясъци и отражения, антирефлексния сертификат, на TUV Rheinland, признава превъзходното ACR (anti contrast ratio) съотношение на SW321C, осигурявайки професионално качество на изображението и цветови контраст, при ярко осветление и различни източници на околна светлина.

Бидейки от години едни от най-популярните професионални монитори, за фотографи и видео редактори, BenQ SW321C разполага с ексклузивната AQCOLOR технология за стандартна за индустрията цветова производителност, с експертно калибриран екран, за еднакво цветово представяне, осигурявайки най-добрата платформа за точно редактиране на снимки и надеждното им отпечатване.

Надграждайки днешните професионални монитори, SW321C използва A.R.T. панел, за да пресъздаде на екрана ефект, подобен на хартия, който, заедно с  BenQ Paper Color Sync софтуера, гарантира, че снимките ще изглеждат на екрана така, както биха изглеждали и отпечатани на хартия.

Предлагайки на фотографите и видеоредакторите най-доброто творческо изживяване, с постоянство на цветовете, за да симулира визуално текстурата на хартията на екрана и Paper Color Sync за точен печат, BenQ ще използва A.R.T. панела във всички предстоящи SW модели, за несравнима цветова производителност, която надхвърля изискванията на индустриалния стандарт.

 

 

 

# # #

 

 За корпорация BenQ

Създадена с корпоративната визия за „Носим наслада и качество на живота“, Корпорация BenQ е световен лидер, чиято цел е да подобри и обогати всеки един аспект от живота на потребителите. За постигането на тази цел BenQ се фокусира върху аспектите, които са най-значими за хората днес – начин на живот, бизнес, здравеопазване и образование – с надеждата да предостави на хората средства да живеят по-добре, да повишат ефективността си, да се чувстват по-здрави и да подобрят обучението си. Тези средства включват изключително богата гама от ориентирани към хората продукти и вградени технологии, обхващащи цифрови проектори, монитори, интерактивни широкоформатни дисплеи, аудио продукти, облачни потребителски продукти, мобилни комуникации и лайфстайл осветление. Защото има значение.

 

 За BenQ Group

BenQ Group притежава 22 милиарда USD активи и се състои от близо 20 независими компании, които оперират в над 30 страни по целият свят, работещи в различни индустрии и осигурявайки работа за над 100,000 служители. Всеки член на групата е признат лидер в своята област, допринасяйки за огромните ресурси на BenQ Group, широките възможности за проучване и разработка, и забележителните стратегически предимства. Чрез използването на вертикалната специализация, на всяка компания, за създаване на истински мащабни, хоризонтални пазари, BenQ Group контролира високоефективна организация с ненадминати възможности да достави критични компоненти и решения от световна класа за следните индустрии: TFT-LCD, зелена енергия, фини химикали и материали, осветление, IC дизайн, прецизни компоненти, системна интеграция, брандиран бизнес и услуги. Групата се ангажира с печеливши и устойчиви бизнеси, който споделят нейната дългогодишна визия - „Носим наслада и качество на живота“. BenQ Group включва следните компании: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (най-големият световен производител на широкоформатни TFT-LCD панели), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BenQ AB DentCare Corp., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Darwin Precisions Corp., Lextar Electronics Corp., LILY Medical Corp. и Raydium Semiconductor Corp.