Новини / Представяне на microSD картата SanDisk Extreme A2 microSD

Представяне на microSD картата SanDisk Extreme A2 microSD

[ 12-11-2018 ]

Тъй като операционните системи на iOS на Apple и операционната система Android на Google се конкурират на пазара на мобилни технологии преди повече от 10 години, възможността да се добави или премахне допълнителен капацитет за съхранение при желание беше основна разлика между двете системи. В различни устройства, които работят с Android, се предлага слот за microSD, който позволява на потребителите да добавят регулируемо количество за съхранение. В някои случаи тази операционна система позволява приложенията и допълнителните данни да се съхраняват на карта microSD.

Производителят на карти с памет, SanDisk, предлага microSD карта, която е достатъчно бърза, за да изпревари интегрираното хранилище на определени устройства, като се похвали, че е "най-бързата в света UHS-I microSD карта" с по-голяма скорост на четене от 160 MB/s. Представят microSD картата SanDisk Extreme A2 microSD.

 

За класа на ефективността на приложението:

Има различни класове скорост за картите microSD, в зависимост от това колко голям е капацитетът на обработката и какъв вид изпълнение изисквате. Класът на производителността на приложенията е една от тези категории, разработена, за да удостовери, че картите microSD, вградени в капацитета за съхранение на Android, могат да издържат ефективността, необходима за директно управление на многобройни приложения от microSD картата. В SD асоциацията се посочва:

"Класът на производителността на приложенията бе въведен, за да се реализира удобно манипулиране на приложенията, като компилиране на данни, които се съхраняват в SD карта с памет."

Така че сега, когато устройствата с Android могат да съхраняват и пускат приложения от подвижни карти, SD Асоциацията въведе нова спецификация, която да даде възможност за най-добра практическа работа на потребителите - Application Class Class 2 (A2). Клас на скоростта на приложение 2, определя минималната спецификация за картите и устройствата за хостване. Последователните скорости на четене и запис се свързват по важност с произволни скорости на четене / запис (измерени в IOPS). Колкото по-висока е IOPS (операции вход / изход за секунда), по-малките файлове могат да се четат и записват на картата по всяко време. Така че за приложения, които отварят няколко малки файла - високи резултати, различни графики за едно ниво, разрешения за лицензиране и т.н. - минимално ниво на IOPS е важно, което се покрива от спецификациите A2.

Проведете четене, за да разгледате сравнението на разликите в производителността между картите A1 и A2 microSD.

A1 vs A2

A1: "Клас на изпълнение на приложението 1 (A1) бе определен от спецификацията SD Physical 5.1. Не само за съхраняване на карти, снимки, видеоклипове, музика, речник и документи, той също така позволява на потребителя да бъде освободен от бавната скорост на редактиране и актуализиране на данните. "

A2: "Клас на изпълнение на приложението 2 (A2) се определя от спецификацията SD Physical 6.0. Това прави SD картата с памет много по-висока от тази на A1, използвайки функциите на Command Queuing и Cache. "

Ето изброените разлики в ефективността между двете спецификации:

Performance Specifications Chart - A1 vs A2

Performance Specifications Chart – A1 vs A2

"IOPS" в тази диаграма представлява входно-изходен достъп за секунда - леко необичайна единица за скоростта на картите с памет, която обикновено се измерва в мегабита или мегабайта в секунда, в зависимост от това как се измерват битрейтите на видео. Използването на IOPS за определяне на скоростта обаче е по-надеждно за измерване на типа задачи, които се изпълняват от приложенията.

От тази диаграма и във връзка с IOPS е ясно, че A2 извънредно печали. Минималната ефективност на четене се е увеличила с 2,7 пъти, като същевременно осигурява 4x по-бързи минимални скорости на запис.

 

Спецификацията за клас на производителност на приложение е по-подходяща за камерите?

Засега не, наистина. Това обаче може да се промени в бъдеще, ако камерите се разраснат в устройства с по-голямо приложение. Ако това се случи, може би някой ден ще бъде по-приложим за тях. Ако желаете да изберете карта с памет, подходяща за 4K камера, препоръчваме да вземете карта, която носи както рейтинг А2, така и скорост V / U - подобно на комбинацията от microSD карта Extreme Pro на SanDisk.

 

Не забравяйте да разгледате пълната гама от microSD карти A1 и A2 тук