Новини / Нова серия на RICOH цветни А3 мултифункционални устройства

Нова серия на RICOH цветни А3 мултифункционални устройства

[ 07-09-2023 ]

 

Ricoh обнови цялата си гама А3 копирни машини. От друга страна, просто трябва да добавите „10“ към старата препратка: IM C2500 става IM C2510, IM C4500 става 4510 и т.н.

Новата гама, както и предишната гама на всички цветни машини SRA3 12x18", работят с 20, 25, 30, 35, 45, 55 и 60 страници в минута. Те вероятно работят със същите скорости в двустранен режим, но със сигурност ще се знае, когато бъдат тествани.

Нова гама, нов тонер - и той се топи при по-ниска температура, което пести електроенергия. Това се потвърждава от спецификацията за електрическа консумация при работа, поне за 55 ppm машини, намалявайки тяхната консумация при печат с много съществени 22%. Ricoh също успяха да намалят малко ампеража в режим на готовност. Колкото по-ниска е консумацията в режим на готовност, толкова по-малко услуги остават включени, когато устройствата са в режим на заспиване, и толкова повече време им отнема да се събудят. Новите машини отнемат малко повече време, за да се върнат от режим на готовност, но не много. Компромисът изглежда си струва. Сравнявайки типичната седмична консумация на електроенергия, машините с 55 ppm ще използват 25% по-малко от своите предшественици, 20 ppm с около 12% по-малко от поколението, което ги предхожда.

Времената за събуждане не оказват влияние върху времето за извеждане на първата страница, което производителят твърди, че е малко по-бързо, отколкото за всяка от предшествениците на тези машини. Обявените от Ricoh цели за устойчивост са довели до увеличеното използване на рециклирани материали в пластмасовия външен корпус и по-специално до намаляване наполовина на пластмасата в опаковките.

Sul Koralege, продуктов мениджър, RICOH Australia (лансирането на новите гами беше най-видимо в Австралия) каза: „Днес има повишен фокус върху въглеродната неутралност и кръговата икономика и се очаква много австралийски бизнеси да подобрят своята околна среда, социални и управленски инвестиции и финансиране. Щастливи сме да предоставим на бизнеси от всякакъв размер екологични устройства от серията IM, които се предлагат с набор от функции, които намаляват тяхното въздействие върху околната среда и в същото време помагат на клиентите да постигнат собствените си цели за устойчивост.“

Моделите за САЩ и Тихоокеанския регион (които имат наставката "А" в Европа) са получили по-бързо устройство за подаване на документи с едно преминаване. Новите подаващи устройства работят при 150 ipm за едностранни оригинали и 300 ipm при двустранен печат при 200 и 300 dpi, което е значително подобрение спрямо подаващото устройство 120/240 ipm от предишното поколение.

Те могат да сканират изключително дебели оригинали (до 220 gsm, 60 lb Bond), както и изключително фини (38 gsm, 10 lb), страхотно подобрение спрямо предишната серия, която можеше да обработва само дебели като 128 gsm, 34 lb Bond оригинали. Новият 2-точков телбод има малко по-голям капацитет (60 листа), но не може да обработва корици: максималното тегло на хартията за новото устройство е 105 gsm, 28 lb документи.

Докато капацитетът за съхранение на документи изглежда е намалял, не се заблуждавайте: това е така, защото 256 GB SSD диск вече е наличен като стандарт, а има 1TB SSD като опция. Наличен е твърд диск 350GB. Повечето от гамата получават много повече RAM като стандарт.

Интерфейсът работи на Android OS 10.2 и като цяло потребителите трябва да оценят подобреното гладко функциониране.