Новини / Монитори BenQ PhotoVue от ново поколение издигат стремежа към перфектни цветови характеристики

Монитори BenQ PhotoVue от ново поколение издигат стремежа към перфектни цветови характеристики

[ 03-10-2023 ]

 

 

SW272U и SW272Q предоставят AQCOLOR широка цветова гама, точност, еднородност и последователност с едногодишен безплатен Pantone® Connect Premium

 

 – BenQ, международно известна марка за цифрови лайфстайл устройства и новатор в технологията за професионален дисплей, пусна SW272U и SW272Q, най-новото поколение монитори за професионална фотография PhotoVue. Отличаващи се с ексклузивна панелна технология Fine-Coating и сертифицирано качество на цветовете, тези 27-инчови 4K и 2K фотографски монитори напредват в стремежа към перфектна производителност, която фотографите и видео редакторите са поверявали на BenQ PhotoVue мониторите в продължение на много години.

 

„Нашият стремеж към съвършенство никога не свършва и с новото поколение монитори BenQ PhotoVue, SW272U и SW272Q, ние се ангажираме да предоставим на фотографите и цветовите експерти невероятни потребителски изживявания, които надхвърлят индустриалните стандарти“,  каза Конуей Лий, президент на BenQ Corporation.

 

Мониторите PhotoVue използват патентованата технология AQCOLOR на BenQ, която осигурява индивидуално фабрично калибрирано качество на цветовете, което е допълнително подобрено от новия панел с фино покритие. Този панел е сертифициран от TÜV Rheinland за работа без отражение, което води до екранен ефект, подобен на хартия. Когато се комбинира със софтуера Paper Color Sync на BenQ, той осигурява 99% покритие на Adobe RGB, DCI-P3 и Display P3 широки цветови гами с ΔE ≤ 1,5 цветова точност, предоставяйки водеща в индустрията платформа за точно редактиране на снимки и надеждно възпроизвеждане на отпечатан резултат.

 

Допълнително подобрявайки цветовата производителност на мониторите PhotoVue, технологиите Uniformity и Colour Consistency от трето поколение на BenQ използват високопрецизно оборудване за регулиране на стотици подрегиони на екрана. Това гарантира прецизни цветове в целия дисплей и перфектно съвпадение на цветовете на множество монитори.

 

Мониторите PhotoVue SW272U и SW272Q са сертифицирани от Pantone® Validated, Pantone® SkinTone и CalMan Verified за тяхната цветова производителност и калибриране. Хардуерното калибриране се улеснява от Palette Master Ultimate, ексклузивен, мощен, но интуитивен софтуер за управление на цветовете на BenQ, популярен сред професионалистите в областта на цветовете. Мониторите също предлагат пълна поддръжка за Calman, Colorspace и други решения за калибриране на фотография и видеография на трети страни.

 

Моделите PhotoVue от ново поколение разполагат с подвижен мост за засенчване, което позволява двойна работа като самостоятелни екрани или множество настройки на монитори с капак. Тези монитори осигуряват най-доброто в класа си творческо изживяване с естетически функционален дизайн, включително подложка от изкуствена кожа в основата за безопасно поставяне на цифрови фотоапарати, калибратори и други устройства. Освен това, мониторите се предлагат с USB-C свързаност, осигуряваща 90 W захранване.

 

Ангажиментът на BenQ към критичните за цветовете пазари е илюстриран от партньорството му с Pantone®, което обслужва глобалната общност от цветни професионалисти, които зависят от системата Pantone® за точност на цветовете. Новите монитори PhotoVue се предлагат с едногодишен безплатен абонамент за Pantone® Connect Premium, което позволява на фотографи, видео редактори и дизайнери да споделят точни цветови палитри и да си сътрудничат с членове на екипа, клиенти, търговци и печатници чрез облака от мобилното приложение.

 

benq.com

 

За да научите повече за професионалните дисплеи на BenQ, моля, посетете: https://www.benq.eu/en-cee/monitor/professional.html