Новини / BenQ SW272U печели наградата на TIPA 2024 за най-добър професионален фотомонитор

BenQ SW272U печели наградата на TIPA 2024 за най-добър професионален фотомонитор

[ 07-05-2024 ]

 

Най-добрият 27-инчов 4K фотографски монитор с превъзходна точност на цветовете и хардуерно калибриране

 

АЙНДХОВЕН, ХОЛАНДИЯ, 25 април 2024 г.  – BenQ, международно признатият доставчик на цифрови лайфстайл устройства, с гордост съобщава, че неговият фотографски монитор SW272U е удостоен с престижната титла Най-добър професионален фотомонитор за 2024 г. от Technical Image Press Association (TIPA) ( Прес асоциация за технически изображения). Това бележи още едно значително постижение след признаването на неговия предшественик, SW321C, в същата категория. Наградата TIPA, присъдена от Technical Image Press Association, която представлява 30 изтъкнати фотографски публикации в цял свят, има за цел да признае и почете най-добрите продукти за фотография и изображения в световен мащаб.

„Отличаващ се с отлична точност на цветовете и хардуерно калибриране, този нов професионален 27-инчов 4K фотомонитор от BenQ преследва завладяващия прецедент на известната серия SW. Запазвайки основните предимства на предишния SW321C, той предлага водещо в класа си 99% Adobe RGB и 99% DCI-P3 покритие с 16-битова 3D LUT технология за еднородност на BenQ и ICCsync. Панелът с фино покритие за производителност без отражение води до симулиран екранен ефект на текстура, който със софтуера Paper Color Sync предоставя водещи в индустрията резултати от екран към печат като най-добрата платформа за прецизно редактиране на снимки и надеждно меко подобрение. Фотографите ще оценят съответствието със стандартите Pantone Validated, SkinTone и Calman Verified. Управлението на цветовете е умело реализирано чрез вътрешно съхраняване на цветови данни и потребителите могат лесно да извършат калибрирането с помощта на предоставения софтуер Palette Master Ultimate.”, както коментираха от TIPA.

 

Съобразени с различни професионални нужди

BenQ предлага набор от размери и спецификации, като същевременно поддържа безупречна прецизност на цветовете. Продължавайки своята традиция за точност на цветовете заедно с всепризнатите SW272U и SW321C, BenQ представи най-новото допълнение към своята серия монитори за фотографи, SW242Q. С бърз трансфер на данни и доставка на мощност до 90 W, той осигурява съвместимост с устройства Thunderbolt 3/4 чрез USB-C на дисплеи на BenQ. В допълнение, той подобрява видео резултатите с HDR поддръжка и множество формати и разполага с контрол на накланяне, извиване и завъртане за допълнителна гъвкавост.

 

Относно Technical Image Press Association (TIPA)

Победителите за наградата TIPA за 2024 г. бяха избрани на годишната Генерална асамблея на TIPA, която се състоеше от редактори от издания в 14 страни на пет континента, които са лидери в индустрията за фотография и изображения. Продуктите, одобрени от наградите TIPA, са известни като най-добрите продукти, които са били представени на пазара през предходната година.

 

За повече информация относно TIPA, моля посетете www.Tipa.com. Научете повече за професионалните монитори тук.

 

Повече за този монитор в магазина:

Монитор BenQ SW272U, 27 inch, 4K, 5ms, HDR10
Монитор BenQ SW272U, 27 inch, 4K, 5ms, HDR10