Сравни {{ $root.cart.data.compare_items_count }}

BenQ пуска първия в света монитор за програмиране

Дисплеите от серията RD насърчават производителността на програмирането с усъвършенстван режим на кодиране, предоставяйки кристално ясни шрифтове за подобрено разграничаване на кода както в светли, така и в тъмни теми, адаптивни към различни работни среди за разработка. Достъпен с докосването на специалния клавиш за кодиране в центъра на функционалната лента, режимът на кодиране от серията RD лесно помага на програмистите да постигнат фокусирано състояние на потока.

Проектиран да осигури максимална яснота и ефективност за кодиране в комфорт, уникалният дизайн на подсветката MoonHalo на серията RD (варира в зависимост от модела) съчетава елемент на елегантност и комфортно осветление, гарантирайки на потребителите да останат фокусирани и свежи по време на дълги сесии, работещи във всяка среда. Предлага гъвкавост за регулиране на предпочитанията, включително яркост, цветова температура, светлинен режим и др.

Серията RD осигурява пълна яснота, изцяло фокусирана среда за кодиране, оптимизирана за разработчици

АЙНДХОВЕН, ХОЛАНДИЯ, 8 МАЙ 2024 г.  – BenQ, световно известната марка за цифрови лайфстайл устройства и пионер в професионалната дисплейна технология, днес обяви предстоящото пускане на пазара на серията RD, първата в света линия монитори, изработени по поръчка, за да отговорят на уникалните и широки нужди на програмистите. Оборудван с ексклузивен за BenQ панел с фино покритие (варира в зависимост от модела), с усъвършенствани свойства против отблясъци, антирефлекси, проектирани специално за кодиране, серията RD предлага на разработчиците пълна яснота, за да се фокусират изцяло върху дълги редове код.

„Като компания, ориентирана към потребителя, BenQ е посветена на приоритизирането на нуждите на своите потребители“, каза Конуей Лий, президент на BenQ Corporation. „С искрен ангажимент да служим на общността, ние се стремим да вдъхнем живот на иновациите и да проправим пътя за бъдещето, като представим първите в света монитори за програмиране в серията RD.“

За да се гарантира продължителен телесен комфорт и здраве на очите на програмистите, серията RD е оборудвана с Night Hours Protection, съчетаваща технология за минимална яркост, филтър за грижа за очите за настройки при слаба светлина и оптимизация на дисплея в тъмна стая, както и Brightness Intelligence Gen2 автоматична откриване на околната светлина и корекция на яркостта.

Очаква се през първата половина на 2024 г. серията RD да включва модели RD240Q (16:10 съотношение на страните 24,1 инча), RD280U и RD280UA (3:2 28,2 инча) и RD320U и RD320UA (16:9 31,5 инча), с опции както за ергономично регулируеми, така и за фиксирани стойки. Предлагани на по-малките 24,1- и 28,2-инчови модели, ориентираните към производителността съотношения 3:2 и 16:10 побират повече редове код вертикално, докато 16:9 31,5-инчовият осигурява достатъчно пространство на екрана за много сложни кодове. Серията RD също включва KVM по подразбиране (клавиатура, видео, мишка), технология за многопоточен транспорт, позволяваща на потребителите да свързват последователно множество разширени дисплеи от един USB-C порт, а софтуерът Display Pilot 2 включва самодефинирани преки пътища, дял на работния плот, режим на приложение, софтуерно затъмняване, циркаден режим и др.

(Характеристиките може да варират според модела)

Отдадени на кодирането на комфорт и производителност, както и на общността като цяло, професионалните монитори на BenQ включват рециклирани материали и енергоефективен дизайн, демонстрирайки отдадеността на BenQ към устойчивостта и екологичните практики при разработването на продукти.

За да научите повече за мониторите от серията RD и вариациите на функциите между моделите, моля, посетете уебсайта BenQ.