Сравни {{ $root.cart.data.compare_items_count }}
198 продукта

Охладители за процесори

Покажи:
Сортиране:

Свали като XLSX

Как да се избере правилния охладител за процесор предлаган от „Вали Компютърс“ ООД?
Съществуват много марки охладители. Някой от тях са ARCTIC, COOLER MASTER, ASUS, CORSAIR, NOCTUA, NZXT и THERMALTAKE. Много важно решение при асемблирането на вашия компютър е изборът на най-подходящия охладител на процесора . Той често е ограничаващ елемент при продължителни натоварвания. Неправилният избор води до значително повишаване на шума. Изборът на охладител, който разсейва топлината на вашия процесор, е от основно значение за достигане на пълния потенциал на системата, като в същото време я поддържа тиха.
Охладителите се делят на три основни категории: въздушни, водни и всичко в едно.
Въздушните охладители са произведени от комбинация на метални радиатори плюс вентилатори. Предлагат се в различни форми и размери. От размера им зависи какъв е  капацитета на разсейване на топлината. Много от въздушните охладители от висок клас днес съперничат на много течни такива. Течните охладители, от своя страна, могат да са (но не винаги) по-тихи от въздушните.
Преди да закупите охладител, проверете дали е съвместим с Вашия процесор и пасва на слота на дъното. Освен това, измерете разстоянията вътре в кутията,за да сте сигурни, че няма да подпира други компоненти и да пречи на правилното им функциониране.
Бързодействието не е само причината потребителите да инсталират нов охладител за своя компютър. Сравнително тихата работа също е основен фактор, особено, ако проектирате или надграждате мултимедиен компютър за ежедневен или офис компютър. Много потребители и геймъри предпочитат тиха система.
  По-голяма част от потребителите са на мнение, че повече вентилатори винаги е равно на по-добро охлаждане, но е равно и на повече шум. Процесорните охладители, извършвайки най-добрата дейност при преместване на затопления въздух по-далеч от процесора и навън от кутията,  винаги са сред най-шумните.
  Съвременните охладители за геймърски компютри предлагат и вградено RGB или ARGB осветление, което може да се програмира и да свети в синхрон с останалите компоненти на системата. А по желание, може и да се изключи. Този вид охладители Ви дават изключително забавна възможност да се персонализира външния вид на компютъра. За синхронизирането, обикновено е необходим допълнителен контролер или специален порт на дънната платка.