Сравни {{ $root.cart.data.compare_items_count }}
51 продукта

Памети за лаптоп

Покажи:
Сортиране:

Свали като XLSX

SODIMM RAM паметите за лаптопи са съставна част от компютърните компоненти.
Фирма „Вали Компютърс“ е основен доставчик на българският пазар на RAM памети SODIMM от следните марки: G.Skill, CORSAIR, KINGSTON, SILICON POWER, TEAM GROUP ELITE и др.
Но първо да си изясним какво е RAM памет за лаптоп и как да си изберем подходящата за нашата конфигурация?
RAM е паметта с произволен достъп в компютърната система, използван за буфериране на временни данни. Участва в почти всички операции, които правите на вашия мобилен компютър. Игрите и браузърите ползват RAM за съхраняване на актуалното състояние на игра или уеб страница. Те поддържат графичните активи и текстово съдържание, заредени в RAM, тъй като компютърната памет е много по-бърза за достъп от устройство за съхранение на данни. Колкото по-голям е броя активирани приложения едновременно, толкова по-голям обем RAM ще е необходим, за да се поддържа системата да работи бързо.
Форм фактори на паметта
Когато се купува RAM, необходимо е да сте сигурни, че получавате правилния форм-фактор (физически размер) за устройството, за да се гарантира физическа съвместимост.
SO-DIMM са по-малки памети, проектирани за лаптопи и дънни платки с малък форм-фактор на мини системи.
DDR версии
DDR (Double Data Rate) SDRAM е паметта, използваща се във всички компютри в днешно време.
С всеки следващ модел на DDR, паметите стават по-бързи като скорост.
Какво е DDR5?
DDR5 е последната генерация компютърна памет.
DDR5 е проектирана и гарантира два пъти по-голяма честотна лента и плътност от DDR4, като съответно понижава консумацията на енергия. По-голямата честотна лента осигурява по-бързо обработване на приложения с интензивна памет, като браузери, 3D инструменти, игри, видео и графични редактори.
Понеже DDR4 и DDR5 са несъвместими назад или напред, е необходимо да решите коя искате да използвате, преди да изберете подходящата  дънна платка.
DDR5 паметта  е по-скъпа от DDR4, но е с до два пъти по-висока скорост на данни.
Да не забравяме, че DDR5 поддържа UDIMM с по-висок капацитет
Да предположим, че не използвате мобилния компютър за приложения с интензивна памет, като игри или обработка на видео. В този случай е възможно да не усетите полза от използването на най-бързата памет.
Капацитет на паметта
Капацитетът на DDR RAM се измерва в гигабайти (GB).
Колко RAM ви трябва за игри?
За да има възможност игрите да се стартират гладко, дори няколко приложения да са отворени във фонов режим, 16 GB обикновено е препоръчителния минимален обем. По-новите игри започват да изискват, като минимум 32 GB.
Предполагаме, че желаете да подобрите гъвкавостта на вашият лаптоп да прави още повече, докато играете игри. Може би искате да хоствате поток на живо или да пускате видеоклипове в YouTube с висока разделителна способност. В този случай 32 GB памет ще ви дадат гъвкавостта да отваряте множество приложения, без да се притеснявате, че ще е наложително да затворите някои от тях, за да освободите ресурси от памет.
Колко RAM ви трябва за общо използване на лаптоп?
Дори и да не сте запален потребител на лаптоп, препоръчваме поне 8 GB RAM. Този обем SODIMM RAM ще ви позволи да поддържате няколко прозореца на браузъра активни, видео потоци и документи отворени едновременно, без да се притеснявате, че мобилният компютър ще се забавя.
Ако вие сте потребител, използващ софтуер изискващ по-голям обем памет, като графични продукти на Adobe, инструменти за 3D или видео редактори с висока разделителна способност, тогава е необходимо да помислите за 32 GB памет за максимална производителност на мобилният компютър.