Seagate е международна компания, която работи върху производство на твърди дискове за съхранение на данни, както и други свързани продукти. Фирмата е основана през 1979 г. от компанията Atari, която е инициатор на проекта. Оттогава Seagate се развива и е един от водещите производители на твърди дискове в световен мащаб.

Целите на Seagate са да предлага на клиентите си най-добрите възможности за съхранение и достъп до техните данни. Фирмата се фокусира върху иновациите и разработването на продукти, които са лесни за използване, надеждни и ефективни. Основната цел на компанията е да предоставя на своите клиенти най-доброто съчетание между производителност, надеждност и цена.

Една от ключовите продуктови линии на Seagate е BarraCuda, която предлага висока производителност и капацитет на съхранение на данни за компютри, лаптопи, база данни и други устройства. Освен това, компанията предлага и продукти за съхранение на данни в облака и за дата центрове.

Фирмената политика на Seagate включва постоянни инвестиции в научно-изследователска и развойна дейност, както и в технологични иновации, за да предоставя на клиентите си най-добрите възможности за съхранение и достъп до техните данни. Компанията има стратегическо партньорство с много водещи компании в индустрията на информационните технологии, което позволява да предоставя на клиентите си най-добрите решения за съхранение на данни в индустрията.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от SEAGATE в следните категории: