PNY Technologies Inc. е американска компания, която се е фокусирала в производството на компютърни компоненти и консумативи, включително графични карти, памети, флаш устройства и др. Компанията е основана през 1985 г. в САЩ и има свои офиси и производствени бази в Европа, Азия и Северна Америка.

Философията на PNY е да предоставя на своите клиенти висококачествени продукти, които отговарят на изискванията на модерната технологична индустрия. Компанията се стреми да предлага иновативни решения и да бъде водещ производител в своят бранш.

PNY има за цел да доставя на клиентите си най-високо ниво на качеството и да бъде винаги на челните позиции в индустрията на компютърните компоненти. Фирмата работи с най-големите производители на компютърни системи, за да гарантира, че продуктите й са съвместими с всички налични платформи.

Един от ключовите продукти на PNY са графичните карти, които се продават под марката NVIDIA Quadro и GeForce. Тези видео карти са предназначени за професионална употреба и за геймъри. Освен графичните карти, компанията произвежда памети, флаш устройства и други артикули.

PNY постоянно инвестира в научноизследователска дейност и развитие на продукти, за да подобри предлаганите от нея решения и да удовлетвори нуждите на клиентите си. Фирмата активно участва в обществените дейности и помага на обществото, като се включва в различни благотворителни и социални програми.

Съвременните продукти на PNY са висококачествени и предоставят отлична производителност и надеждност. Компанията продължава да развива нови продукти и да подобрява наличните си решения, за да продължи да се налага като водещ производител на компютърни компоненти в света.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от PNY в следните категории: