TP-Link е китайска мултинационална компания, специализирана в производството на мрежови продукти и решения. Компанията е създадена през 1996 година в Шъндън, провинция Гуандонг, Китай. С течение на годините TP-Link се превърна в един от най-големите световни производители на мрежови продукти и решения, с офиси в над 20 страни по света.

Фирмата има за цел да предоставя на своите клиенти качествени продукти и решения за мрежовата инфраструктура, които да отговарят на техните нужди и да им помагат да постигнат бърз, надежден и сигурен достъп до интернет. Философията на компанията е да предлага достъпни цени за качествени продукти, като същевременно осигурява отлично обслужване на клиентите и да улеснява живота им чрез революционни технологии.

TP-Link произвежда широка гама от мрежови продукти, в това число безжични маршрутизатори, комутатори, усилватели на сигнала, адаптери за безжичен интернет, мрежови адаптери и други. Специфичните продукти на фирмата включват например маршрутизатори с висока производителност и безжични точки за достъп с високо качество

насигнала. TP-Link също така предлага и продукти за управление на мрежовата инфраструктура, като  устройства за централизирано управление на безжичните мрежи и мрежови комутатори.

Фирмата е посветена на иновациите и инвестира значителни суми в изследователско-развойната дейност. TP-Link разполага с различни центрове за изследване и разработка в Китай, САЩ и Канада. Компанията се стреми да бъде екологично насочена и да внедрява технологии за енергийна ефективност в производството и работата на своите продукти.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от TP-Link в следните категории: