VARTA е немска компания, която произвежда батерии и други електронни устройства. Създадена е през 1887 година в Хамбург от германския инженер и изобретател Хайнрих Янсен. Фирмата се фокусира върху научни изследвания, развойни дейности и създава продукти, които отговарят на нуждите на клиентите.

Целта на VARTA е да бъде световен лидер в областта на батериите и да предоставя на клиентите си най-доброто качество на продуктите и услугите.

Сред продуктите на VARTA са алкални батерии, литиеви батерии, батерии за автомобили, батерии за индустриални приложения, преносими зарядни устройства и много други. Компанията е позната също така със своите висококачествени преносими батерийни устройства за мобилни устройства и други електронна техника.

Във  VARTA са посветени на развитието на продукти, които са ефективни и надеждни, като същевременно намаляват въздействието върху околната среда. Компанията има няколко центъра за научни изследвания и разработки, където творят най-добрите инженери и учени, които работят върху нови и иновативни технологии и продукти. Всички технологии и продукти на VARTA са създадени с оглед на удовлетворяване на нуждите на клиентите и със стремеж към висококачествени продукти.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от VARTA в следните категории: