EVE е китайска компания, която е създадена през 2001 г. Основателите на компанията имат богат опит в инженеринга на батерии и енергийни системи, което е било от решаващо значение за успешното развитие на EVE.

Компанията е базирана в Шънджън, Китай, където разполага с две модерни производствени бази с площ от над 400 000 кв. м. EVE е доказала своята капацитет в производството на висококачествени батерии и захранващи устройства за мобилни телефони, лаптопи, електрически превозни средства, както и за енергийни системи за домашно и промишлено ползване.

EVE е една от най-големите производители на литиево-йонни батерии в света. Компанията произвежда батерии за мобилни устройства, лаптопи, електрически превозни средства и енергийни системи.

Един от ключовите продукти на EVE е серията от висококачествени литиево-йонни батерии  с различни капацитети и форм-фактор, като батерии за мобилни телефони, лаптопи, електрически превозни средства и други. EVE е известна с производството на батерии с високи енергийни плътности и дълъг живот.

Освен батерии, EVE произвежда и захранващи устройства за мобилни устройства и лаптопи, както и енергийни системи за домашно и промишлено ползване. Компанията разработва високо технологични решения за съхранение на енергия, които могат да бъдат използвани в различни области, като селското стопанство, индустрията, транспорта и други.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от EVE в следните категории: