WACOM е компания, която произвежда цифрови таблети за рисуване и писане. Фирмата е създадена през 1983 г. в Япония от Kazuo Kawaguchi и е основана с цел да създава и развива технологии за цифрово изображение.

Целите на WACOM са да разработват и предлагат новаторски технологии, които да улеснят работата на творческите професионалисти и да им дадат по-голяма свобода при създаването на цифрови изображения. Философията на компанията е да се фокусира върху потребностите на своите клиенти и да ги задоволява с иновативни продукти и услуги.

Продуктите на WACOM включват цифрови таблети за рисуване и писане, стилуси, графични монитори и софтуерни приложения за рисуване и дизайн. Сред най-популярните продукти на WACOM са серията Intuos за начинаещи и хоби артисти, серията Cintiq за професионални графични дизайнери и аниматори и серията MobileStudio Pro за хора, които имат нужда от мобилност при работа.

Фирмената политика на WACOM се фокусира върху развитието на продукти, които да предлагат високо ниво на функционалност и удобство при работа, като в същото време да бъдат достъпни за широка аудитория. Компанията подкрепя образованието и се стреми да включи технологията си в учебните програми, за да помогне на учениците и студентите да развият своя творчески потенциал.

WACOM е една от водещите компании в индустрията за цифрово изображение и има силна присъствие по целия свят, включително в Европа, Америка и Азия. Високото качество на продуктите, иновациите и фокусът върху потребностите на клиентите правят WACOM една от най-успешните компании в индустрията.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от WACOM в следните категории: