JBL е световноизвестна марка, която предлага аудио продукти за домашно и професионално използване. Компанията е основана през 1946 г. в Лос Анджелис от Джеймс Бълард Лансинг, който е имал за цел да произведе висококачествени аудио системи за концертни събития и киноизпълнения.

Основната мисия на JBL е да предоставя на потребителите си възможно най-доброто аудио изживяване, независимо дали става дума за домашно кино, музика или концертен звукозапис. Компанията има насоченост  да произвежда продукти, които са издръжливи, иновативни и качествени, като постоянно тества нови технологии, за да подобри звуковото усещане на потребителите си.

JBL предлага широка гама от аудио продукти, като безжични високоговорители, слушалки, домашно кино, звукови уредби, аудио системи за коли и много други. Продуктите на JBL са известни с висококачествения звук и нови технологии, които подобряват изживяването на потребителите.

Някои от най-известните продукти на JBL са безжичните високоговорители JBL Flip и JBL Charge, които осигуряват висококачествен звук и безжична свързаност с мобилни устройства.

Слушалките JBL E-Series, които са издръжливи и комфортни за носене, като осигуряват отлично аудио изживяване.

Домашното кино JBL Bar, които осигуряват кристален звук и реалистично изживяване на звука от филмите.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от JBL в следните категории: