Ricoh е японска мултинационална компания, която произвежда електронни устройства, офис техника, медицински уреди и др. Фирмата е основана през 1936 г. в Токио, Япония и е един от големите световни производители на офис техника и решения за документи. Фирмата разполага със седалища в цял свят, включително САЩ, Европа и Азия.

Мисията на Ricoh е насочена към предоставяне на иновативни технологии и решения, които подобряват бизнеса и живота на хората. Фирмата цели да бъде лидер в областта на устойчивото бизнес управление и да осигури на клиентите си съвременни продукти и услуги, които да намалят въздействието върху околната среда.

Ricoh предлага разнообразни продукти, като копирни машини, принтери, мултифункционални устройства, скенери, факсове, проектори, системи за управление на документи и др. Компанията също така предлага услуги за управление на документи, включително центрове за обработка на документи и съхранение на данни, облачни услуги и др.

Във връзка със своята философия за устойчивост, Ricoh активно работи за намаляване на емисиите на въглероден диоксид и за опазване на околната среда. Фирмата е ангажирана с постигане на целите на ООН за устойчиво развитие до 2030 г. и е включена в индексите за устойчиво развитие FTSE4Good и Dow Jones Sustainability Index.

Като световен лидер в областта на офис техниката и решенията за документи, Ricoh продължава да инвестира в иновации и да предлага нови продукти и услуги, които да отговарят на нуждите на клиентите и да подобрят бизнеса и живота на хората.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от RICOH в следните категории: