Elgato е компания, която е съсредоточена в разработване и производство на продукти за потребителската електроника. Фирмата е създадена през 1992 г. в Мюнхен, Германия, от Гуидо Арчер, който също така е основател на компанията Equinux AG.  Elgato е първоначално създадена, като производител на софтуер за Mac компютри, но по-късно се разширява към хардуерните продукти.

Elgato е известна със своите продукти за стрийминг и запис на видео и аудио съдържание. Най-популярните продукти на компанията включват видео кепчърни карти, USB микрофони и звукови интерфейси за музикални инструменти. Продуктите на Elgato са изключително популярни сред потребителите за стрийминг на игри, подкастинг и запис на музика.

В допълнение към продуктите за стрийминг, Elgato произвежда и други устройства за компютри, като докинг станции, монитори, кабели и аксесоари за Mac компютри и лаптопи. Компанията е известна също така със своите продукти за управление на осветлението и устройства за умни домове, като умните прозорци, които могат да контролират силата на слънчевата светлина в стаята.

Elgato има силна международно присъствие  в няколко държави по света. Компанията има офиси в Германия, САЩ, Китай и Тайван. Продуктите на Elgato са налице в най-големите онлайн магазини за електроника и водещите магазини за компютърна техника.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от Elgato в следните категории: