ROBOTIS е южнокорейска компания, специализирана в разработването и производството на роботизирани решения. Компанията е създадена през 1999 г. от г-н Чонг-Хванг Лий и е базирана в Сеул, Южна Корея. Фирмата проектира, произвежда и продава роботи, които са използвани за обучение, изследвания и индустриални приложения.

Философията на ROBOTIS е да развива и предлага на пазара иновативни, висококачествени и лесни за употреба роботизирани решения, които да отговарят на нуждите на клиентите. Целта на компанията е да предоставя решения, които да подпомагат развитието на роботиката и да я направят по-достъпна и полезна за хората.

Сред продуктите на ROBOTIS са серията от образователни роботи Bioloid, DYNAMIXEL - серия с актуатори за роботи, роботизирани рамена, роботизирани ръце и много други. Компанията има широка гама от продукти за учебни, промишлени и забавни приложения.

ROBOTIS има за цел да развива роботизирани решения, които да подпомагат образованието и да насърчават творческия потенциал на учениците и студентите. Компанията е насочена към постоянни нововъдения и развитие на своите продукти, като работи в тясно сътрудничество с академични и промишлени институции в целия свят.

Основната фирмена политика на ROBOTIS е да предоставя на клиентите си революционни идеи и висококачествени роботизирани решения, които отговарят на техните нужди. Компанията насърчава и подпомага клиентите си в развитието на техния потенциал чрез роботиката и е насочена към удовлетворяване на техните нужди и изисквания. ROBOTIS продължава да се развива и да иновира в сферата на роботиката, като продължава да бъде лидер на пазара на роботи.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от ROBOTIS в следните категории: