Autodesk AutoCAD: Водещият софтуер за проектиране за професионалисти

Autodesk AutoCAD е софтуер за компютърно проектиране, разработен за първи път през 1982 г. от Джон Уокър и неговия екип от програмисти. Това е водещ продукт на Autodesk, компания, която е основана през 1982 г. и е със седалище в Сан Рафаел, Калифорния.

AutoCAD се използва от архитекти, инженери и дизайнери за създаване на 2D и 3D чертежи и модели за различни индустрии, включително архитектура, инженерство, строителство, производство и развлечения. Неговите функции включват инструменти за рисуване и редактиране, инструменти за пояснения, инструменти за оразмеряване и инструменти за 3D моделиране.

Една от забележителните характеристики на AutoCAD са неговите опции за персонализиране. Потребителите могат да създават персонализирани инструменти и команди с помощта на AutoLISP, език за програмиране, специфичен за AutoCAD. Това позволява на професионалистите да адаптират софтуера към техните специфични нужди и работни процеси, което го прави универсален избор за професионалистите в дизайна.

В допълнение към своя основен софтуер, Autodesk предлага разнообразие от други продукти, които допълват AutoCAD, включително Autodesk Revit за информационно моделиране на сгради, Autodesk Inventor за механичен дизайн и инженерство и Autodesk 3ds Max за 3D моделиране и анимация.

Днес AutoCAD продължава да обновява и разширява своята продуктова линия, като се фокусира върху предоставянето на висококачествени и иновативни решения за професионалисти в дизайна. Независимо дали сте архитект, инженер или дизайнер, AutoCAD има какво да предложи за всички ваши дизайнерски нужди. Със своите мощни функции, опции за персонализиране и широка мрежа за поддръжка, не е чудно, че AutoCAD остава водещият софтуер за проектиране за професионалисти.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от AUTODESK в следните категории: