Kingston Technology е една от водещите компании в производството на памети и свързани с тях продукти. Kingston Technology е основана през 1987 г. от Джон Тюи и я превърна в огромен бизнес за производство на памети. От тогава фирмата се разраства и разширява продуктовата си гама, като днес предлага широк спектър от памети, USB флаш устройства, SSD устройства, четци на карти, дискове за съхранение на данни и други свързани с тях продукти.

Основната цел на Kingston е да се фокусира върху качеството и надеждността на продуктите, които предлага. Компанията се стреми да осигури на клиентите си продукти с високо качество, които да им донесат удовлетворение и доверие. Техните продукти са проектирани да отговарят на изискванията на професионалните потребители, както и на нуждите на домашните клиенти, които търсят качествени продукти за съхранение и обработка на данни.

Компанията е известна също така със своята гъвкавост и бързина в реагирането си на нуждите на пазара. Това им позволява да бъдат преди конкурентите си и да предложат иновативни продукти и решения на клиентите си. Освен това, Kingston се гордее със своята отговорност към обществото и околната среда, като осигурява продукти с ниски емисии и работи за опазване на околната среда.

Някои от най-известните продукти на Kingston включват HyperX гейминг памети, DataTraveler USB флаш устройства, SSD устройства и Canvas Select четци на карти.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от KINGSTON в следните категории: