MAXELL е японска компания, която е специализирана в производството на електроника и медии за съхранение на данни. Компанията е основана през 1960 година в Токио, Япония, като собственик и основател е Hitachi Maxell, Ltd. Компанията се фокусира върху разработката на продукти, които допринасят за удобството и комфорта на потребителите, като същевременно се стреми да бъде екологосъобразна и устойчива.

Целите на MAXELL са да осигури на своите потребители качествени продукти, които са лесни за употреба и да предоставят високо качество на изображението, звука или данните, които съхраняват. Фирмата се стреми да подобри ефективността и производителността на своите продукти, като постоянно разработва нови технологии.

Философията на MAXELL е да предоставя на своите клиенти най-доброто в сферата за съхранение на данни и мултимедийни технологии. Компанията произвежда продукти, които са лесни за употреба, като същевременно осигуряват високо качество и надеждност. MAXELL вярват, че е отговорност на всеки производител да разработва продукти, които са екологосъобразни и устойчиви, и затова се стреми да въведе практики, които да намалят негативния ефект върху околната среда.

Сред продуктите, които MAXELL произвежда, са мултимедийни устройства, като слушалки, високоговорители и аудио системи. Компанията предлага също така и различни видове медии за съхранение на данни, като оптични дискове, USB флаш устройства и външни твърди дискове. MAXELL е известна и с производството на батерии, които са изключително надеждни и с голямо портфолио.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от MAXELL в следните категории: