Фирмата TOSHIBA е японски технологичен гигант, който е сред водещите производители на електроника в света. Създадена е през 1875 година в Токио, Япония от Танишита Ичироу и е наричана на първо време "Шибаши Електрик". Днес компанията е насочена към производството на широка гама от електронни устройства, като компютри, телевизори, мобилни устройства, фотоапарати, хардуер за компютри и много други.

Философията на TOSHIBA се фокусира върху експанзирането на своята дейност и технологичното развитие. Целта на компанията е да предлага нови и ефективни продукти, които могат да подобрят живота на потребителите. От години наред, TOSHIBA инвестира значителни ресурси в научноизследователска и развойна дейност, за да може да предоставя на клиентите си по-добри продукти с по-висока производителност и функционалност.

Фирмата  се стреми да бъде отговорна и екологично осъзната. Тя поставя акцент върху устойчивото развитие, като се стреми да намали емисиите на вредни газове и да намали отпадъците. В този контекст TOSHIBA е разработила някои иновативни продукти, като например лаптопи с по-дълъг живот на батерията, които намаляват необходимостта от презареждане и следователно влиянието върху природата.

Един от най-известните продукти на TOSHIBA е лаптопът Satellite, който се продава в множество конфигурации и с различни опции за хардуер. Компанията произвежда също така и TV, фотоапарати, мобилни устройства и различни видове хардуер за компютри, като твърди дискове, SSD, рам памет и др.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от TOSHIBA в следните категории: