Western Digital Corporation, съкратено WD, е американска технологична компания, специализирана в производството на харддискове. Компанията е създадена през 1970 г. в Калифорния, САЩ и през годините се превърна в един от лидерите в сферата на съхранението на данни.

Философията на WD е да предоставя на потребителите надеждни продукти за съхранение на данни, които да са лесни за употреба и да предлагат висока производителност. Компанията има за цел да създаде иновативни продукти, които да отговарят на нуждите на потребителите в дигиталната ера, като по този начин да им помогне да съхраняват и споделят информацията си по-безопасно и ефективно.

Основната продуктова линия на WD включва висококачествени харддискове за компютри и лаптопи, външни твърди дискове за съхранение на данни, твърди дискове за съхранение на данни за мобилни устройства. Компанията произвежда и специализирани продукти за различни сектори като сървъри, дискови масиви и съхранение на данни в облачни услуги.

Целта на WD е да продължи да бъде лидер в сферата на съхранението на данни, като продължи да иновира и да създава продукти, които отговарят на нуждите на потребителите.

Сред най-популярните продукти на WD са външни твърди дискове от серията My Passport, които предлагат голям капацитет на съхранение и  бърз трансфер на данните.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от WD в следните категории: