LG е една от най-известните корейски компании, която произвежда разнообразни електронни устройства, от мобилни телефони до домакински уреди и телевизори. Фирмата е основана през 1947 г. от Ку Ин-хви в Южна Корея като "Lucky Chemical Industrial Co.", която се е занимавала с производство на козметика и пластмаси. През 1958 г. фирмата се преименува на "Lucky Goldstar" и започва да произвежда електронни изделия, като микровълнови печки и телевизори. През 1995 г. фирмата променя името си на LG, като това става съкращение от Lucky Goldstar.

Фирмената политика на LG е насочена към производството на иновативни продукти, които са функционални, елегантни и екологично приемливи. В основата на тази стратегия стои желанието на компанията да създава устройства, които да отговарят на потребностите и желанията на клиентите. LG е ангажирана с разработването на продукти, които използват по-малко енергия и материали, като същевременно намаляват вредното въздействие върху околната среда.

В своята гама продукти, LG предлага разнообразни електронни устройства, които включват мобилни телефони, телевизори, монитори, перални машини, хладилници, климатици и други. Продуктите на LG се отличават с високо качество, иновативен дизайн и високи технически характеристики.

Като един от лидерите на пазара на електроника, LG постоянно развива своите продукти, за да отговори на нуждите на потребителите и да следва технологичните тенденции. Компанията инвестира в научни изследвания и нови разработки.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от LG в следните категории: