CORSAIR е американска компания, създадена през 1994 година в Калифорния. От тогава насам компанията се е развила в един от водещите производители на компютърни компоненти и аксесоари за геймъри и ентусиасти.

CORSAIR предлага широка гама от продукти, включително геймърски клавиатури, мишки, слушалки, кутии за компютри, захранвания, водни охлаждания, памети и SSD дискове. Компанията е известна с високото качество на своите продукти и вниманието към дизайна и детайлите.

Един от най-характерните продукти на CORSAIR е серията от геймърски механични клавиатури, която включва различни модели с различни типове превключватели. Клавиатурите на CORSAIR имат иновативни функции като програмируеми макро клавиши, подсветка с RGB LED светлини и висока скорост на реакция.

Компанията е известна и със своите геймърски мишки, като моделите от серията M65 са особено популярни сред геймърите. Мишките на CORSAIR също имат програмируеми бутони, настройваема DPI и LED подсветка.

CORSAIR предлага  и водни охлаждания за процесори, които са изключително ефективни при постигането на ниски температури на процесора и осигуряват тиха работа на системата. Компанията  произвежда и висококачествени захранвания за компютри, които осигуряват стабилно захранване на компютъра и могат да се похвалят с висок енергиен коефициент за ефективност.

CORSAIR предлага и серия от висококачествени памети и SSD дискове, които са изключително бързи и надеждни.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от CORSAIR в следните категории: