Компанията Matrox е една от водещите компании в областта на видео карти и видео разширители. Фирмата е основана през 1976 г. в Канада от Лоренс Шапиро и е насочена към разработката на видео и графични продукти за професионални приложения.

Основната философия на Matrox е да създава продукти, които отговарят на нуждите на професионалните потребители, предоставяйки им висококачествени инструменти за работа. Компанията се фокусира върху разработката на високопроизводителни технологии и продукти, които да отговарят на нуждите на своите клиенти.

Основната дейност на Matrox е производството на видео карти и видео разширители за професионални приложения, медийни компютри, дизайнерски станции и супер бързи машини за научни изчисления. Компанията произвежда и други продукти, като например модули за вграждане, бизнес софтуер и периферни устройства за вход и изход.

Matrox е известна с продуктите си, които включват видео карти за професионални приложения, като Matrox Parhelia, Matrox Millennium и Matrox Mystique. Фирмата е позната и с разработката на Matrox RT.X2, която е една от първите видео карти, специално създадена за работа с видео редактори.

Целите на Matrox са да продължи да бъде водеща компания в областта на видео технологиите и да разработва високотехнологични продукти, които да отговарят на нуждите на своите потребители. Компанията се стреми да предоставя на своите клиенти най-доброто качество и експертиза в областта на видео технологиите, като същевременно се фокусира върху непрекъснатото развитие и подобряване на продуктите си.

Matrox има международно присъствие и има офиси в САЩ, Канада, Европа и Азия.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от MATROX в следните категории: