NEC е глобална технологична компания, която произвежда много видове електронни продукти и услуги. Компанията е създадена през 1899 година в Япония и е един от първите производители на електронни устройства в света. Днес NEC има присъствие в повече от 160 държави по света и е известна със своите развойни технологии и висококачествени продукти.

Фирмената политика на NEC се фокусира върху развитието на технологии, които могат да усъвършенстват света и да подобрят живота на хората. Те разработват иновации и инвестират значителни ресурси в изследвания и развойни дейности, за да създадат продукти, които отговарят на нуждите на своите клиенти. Целта на компанията е да бъде водеща марка в областта на технологиите и да се превърне в глобален лидер във всички сектори, в които работи.

Философията на NEC се базира на принципите на доверие, отговорност, иновации и устойчивост. Компанията се стреми да бъде доверен партньор на своите клиенти, да отговаря на техните нужди и да им предоставя технологични и креативни решения. NEC също така се ангажира с устойчиво развитие и гледа на екологичните въпроси, като приоритет.

Сред продуктите на NEC можем да намерим различни видове технологии и електроника, като компютри, мрежово оборудване, софтуер, телефонни системи, роботика, дисплеи, електронни компоненти и много други. NEC е известна също така със своите иновативни технологии, като квантови компютри и системи за разпознаване на лица.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от NEC в следните категории: