HP е американска мултинационална корпорация, специализирана в производството на компютри, принтери, скенери и други електронни устройства. Компанията е създадена през 1939 г. от Бил Хюлет и Дейвид Пакард, като първоначално е стартирана като малък бизнес в гаража на Хюлет в Пало Алто, Калифорния. След това компанията се развива и става една от най-големите компании в света в областта на технологиите.

Основната цел на HP е винаги да предлага висококачествени продукти, които да помагат на потребителите да решават своите проблеми и да постигнат по-голяма продуктивност. Компанията се стреми да предоставя нови технологии, които да улесняват живота на хората и да им помагат да постигнат по-добро бъдеще.

HP има широка гама продукти, които включват компютри, лаптопи, принтери, скенери, монитори, сървъри, съхранение на данни, мрежови продукти и много други. Компанията произвежда  софтуерни продукти и приложни програми.

HP също така е посветена на защитата на околната среда и устойчивото развитие. Компанията е участник в няколко инициативи, насочени към опазването на околната среда, включително рециклиране на продуктите и намаляване на емисиите от въглероден диоксид.

Някои от специфичните продукти на HP включват Spectre, Envy, EliteBook и ProBook за лаптопи, Omen за геймъри, DeskJet, OfficeJet и LaserJet за принтери, DesignJet за голямоформатни печати и много други.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от HP в следните категории: