LOGITECH- световен качествен производител на периферия /мишки, клавиатури, слушалки и падове/ и камери за конференция

Logitech е мултинационална компания за производство на компютърни периферни устройства, основана през 1981 година в Лозана, Швейцария. Фирмата е основана от Pierluigi Zappacosta и Daniel Borel. След това фирмата се премества във Фримонт, Калифорния, САЩ.

От тогава Logitech се утвърждава като един от лидерите в сферата на производството на компютърни мишки, клавиатури, високоговорители, слушалки, уеб камери и други периферни устройства. Компанията е известна с креативни продукти, качество на изработка и непрекъснато усъвършенстване на технологиите.

Една от основните стратегии на фирмата е насочена към удовлетворяване на нуждите на своите клиенти. Logitech е посветена на разработването на продукти, които отговарят на нуждите на потребителите, като внимава да съчетава качество, удобство и функционалност. Компанията има стриктни критерии за качество и устойчивост на своите продукти, които се осъществяват чрез голям брой тествания преди пускането на пазара.  Търси нови технологии и начини за иновации, като например разработването на продукти, които подобряват удобството и ергономичността на работата. Компанията е особено горда с нейната серия продукти за игри, включително мишки, клавиатури, слушалки и контролери, която предоставя на геймърите възможността да подобрят производителността и удовлетворението от играта.

Сред най-известните продукти на Logitech са клавиатурата Logitech K380, мишката Logitech MX Master, геймърската мишка Logitech G502, слушалките Logitech G933 Artemis Spectrum, камерата за видеоконференции Logitech MeetUp и много други.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от LOGITECH в следните категории: