Фирмата EDIMAX е основана през 1986 година в Тайван и от тогава се развива, като водещ производител на мрежови продукти и решения. Мисията на EDIMAX е да предлага на клиентите си иновативни и лесни за употреба решения, които да отговарят на нуждите им за свързаност, безопасност и удобство.

EDIMAX произвежда широка гама от мрежови продукти, включително мрежови адаптери, маршрутизатори, комутатори, удължители на мрежата, камери за наблюдение, устройства за управление на мрежата и други аксесоари за мрежово оборудване. Всички продукти на EDIMAX са с високо качество, лесни за настройка и използване и създадени да отговарят на нуждите на потребителите за бърза и безопасна свързаност.

EDIMAX е известна с някои от своите иновативни продукти, като рутера AirBox, който позволява на потребителите да управляват своите устройства

Разглеждайки световния пазар на мрежови продукти, една от най-успешните и бързо развиващи се компании е Edimax Technology Co. Ltd.  Тя е тайванска компания, която е създадена от Сън Цай, който започва бизнеса си, като производител на принтери. По-късно компанията се фокусира върху производството на мрежови продукти и става един от лидерите в тази област.

Edimax е специализирана в производството на безжични рутери, суичове, адаптери, IP камери, устройства за контрол на достъпа и други мрежови продукти. Фирмата предлага широка гама от продукти за домашни и бизнес нужди, които са лесни за инсталиране и използване. Една от основните ценности на Edimax е да предоставя качествени продукти на конкурентни цени, което я прави достъпна за широк кръг потребители.

Артикулите на Edimax са известни със своето високо качество, ефективност и надеждност. Някои от характерните продукти на компанията включват безжични мрежови рутери, които предлагат високоскоростна безжична връзка и сигурност на мрежата, мрежови суичове, които осигуряват бърза и надеждна връзка за свързване на множество устройства, и безжични адаптери, които правят възможно свързването на компютри и други устройства към безжични мрежи.

Edimax също така предлага и различни мрежови решения за бизнес сектора, като устройства за контрол на достъпа, мрежови камери и други. Тези продукти са разработени, за да отговорят на нуждите на бизнес клиентите, като осигуряват висока сигурност на мрежата, лесна инсталация и управление.

Edimax има много големи клиенти, в това число големи производители на компютри като Dell, Hewlett-Packard и Sony.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от EDIMAX в следните категории: