GP Batteries е глобална компания, специализирана в производството на батерии и преносими зарядни устройства. Компанията е създадена през 1964 година в Хонг Конг и оттогава е насочена към иновации и разработка на нови технологии в сферата на батериите.

GP Batteries има собствени производствени линии в Китай, Малайзия, Тайван и Виетнам, като произвежда широка гама от продукти, включително алкални батерии, презареждащи се никел-метал хидридни батерии, литиеви батерии, преносими зарядни устройства и други. Компанията е известна също така с марките си GP и Sanyo.

GP Batteries има широко разпространение в Европа и Азия, като предлага продуктите си в различни сектори, като електроника, транспорт, телекомуникации, медицинско оборудване и др.

Сред най-известните продукти на GP Batteries са презареждащите се никел-метал хидридни батерии, които са екологичен алтернативен избор на класическите алкални батерии. Тези батерии са издръжливи и могат да бъдат презареждани многократно, като се предлагат в различни размери и капацитети.

Други продукти на GP Batteries включват литиеви батерии, които са известни с висока енергийна плътност и дълъг живот, както и преносими зарядни устройства, които могат да зареждат различни устройства, включително смартфони, таблети и лаптопи.

GP Batteries е ангажирана с опазването на околната среда и произвежда продукти, които са екологично устойчиви. Компанията се стреми да намали въглеродните емисии и да използва възобновяеми източници на енергия в производството си.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от GP BATTERIES в следните категории: