EIZO е японска компания, специализирана в производството на висококачествени монитори и дисплеи за професионална употреба в различни области, като медицина, дизайн, графика, фотография и други. Компанията е създадена през 1968 г. в Япония и е една от първите компании, които започват производство на монитори.

EIZO се гордее с високото качество на своите продукти, което е постигнато благодарение на използването на най-добрите технологии и материали. Компанията е пионер във внедряването на технологията на IPS панелите в мониторите, което осигурява по-широк зрителен ъгъл и по-добри цветове.

EIZO предлага широка гама от продукти, включително монитори за медицински приложения, монитори за графичен дизайн и фотографска употреба, монитори за игри, монитори за офис приложения и други. Компанията предлага и иновативни решения като монитори с вграден цветови анализ, които автоматично коригират цветовете на екрана, за да гарантират точността на цветовете.

Във връзка със своята мисия да предоставя най-доброто качество, EIZO има стриктни стандарти за качество и тестване на всички продукти, преди да бъдат пуснати на пазара. Компанията е известна с дълготрайността и надеждността на продуктите си, което я прави предпочитан партньор на професионалисти в различни области.

 Една от ключовите продуктови линии на EIZO е FlexScan - серия монитори за офис приложения, която предлага изключително високо качество на изображението, съчетано със съвременен дизайн и удобство за ползване.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от EIZO в следните категории: