Фирмата BOOKEEN се занимава с производство и разработка на електронни четци на книги.

BOOKEEN е основана през 2003 г. от Майкъл Дрейер и Лорън Анка. Фирмата е базирана в Париж, Франция, и започва с производството на електронни четци на книги през 2007 г. След това BOOKEEN постоянно развива своите продукти и услуги, за да отговарят на нуждите на своите клиенти. Фирмата  предлага различни модели електронни четци на книги, които са снабдени с висококачествени екрани, за да осигурят максимален комфорт при четене. Някои от най-известните продукти на фирмата включват:

Bookeen Saga - това е  модел на BOOKEEN, който предлага 6-инчов Carta E-ink екран, осветление на предния панел, 8 GB вътрешна памет, Wi-Fi и Bluetooth връзка.

Bookeen Diva HD - този модел е снабден с висококачествен HD екран, който осигурява ярки и живи цветове. Също така има осветление на предния панел, 8 GB вътрешна памет, Wi-Fi и Bluetooth връзка.

Bookeen Cybook Muse - този модел е със 6-инчов E-ink екран, осветление на предния панел, 4 GB вътрешна памет и Wi-Fi връзка.

Освен електронните четци на книги, BOOKEEN предлага и софтуер за четене на книги, който може да бъде инсталиран на различни устройства, като смартфони, таблети и компютри.

BOOKEEN има дълга история на иновации и разработки на технологии, които могат да подобрят преживяването на четене на книги.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от BOOKEEN в следните категории: