Celestron е американска фирма, която се занимава с производството на телескопи, бинокли, оптични системи и други приспособления за астрономия, наблюдение на природата и лов. Компанията е основана през 1960 г. от Том Джонсън, който е бил инженер в Caltech, и е станала световноизвестна в индустрията на оптиката. Фирмата е била създадена в South Pasadena, California, САЩ. Фокусът на компанията от началото е бил на разработването на иновативни телескопи и аксесоари за тях. През годините Celestron продължава да се разраства и да разширява продуктовата си линия, като в момента предлага широка гама от оптични продукти за различни нужди.

Celestron произвежда голямо разнообразие от продукти, от които може да изберете, в зависимост от вашите нужди и предпочитания. Всички продукти на фирмата са висококачествени и са проектирани да издържат на използване в продължение на много години.

Характерните продукти на фирмата:

Телескопи: Celestron предлага голямо разнообразие от телескопи за начинаещи и опитни астрономи. Някои от моделите включват компютърна система за управление на позицията и моторизирано движение, което прави наблюдението много по-лесно.

Бинокли: Celestron предлага бинокли за наблюдение на природата, лов и астрономия. Те са изключително качествени и дават ясни и ярки изображения.

Аксесоари: Фирмата предлага различни аксесоари за телескопи, като окуляри, филтри и стативи.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от CELESTRON в следните категории: