Sony е японска мултинационална корпорация, основана на 7 май 1946 г. в Токио, Япония от Масару Ибука и Акио Морита. Фирмата е популярна със своите продукти в областта на електрониката, компютърните игри, мултимедия, филми, музика и други области.

Целите на Sony включват създаване на иновативни продукти, подобряване на живота на хората. Философията на компанията е базирана на три ключови принципа: креативността, иновациите и качеството.

Sony е известна с много различни продукти, включително телевизори, аудио и видео продукти, компютърни игри, фотоапарати и видеокамери, мобилни телефони, компютри и периферни устройства, като твърди дискове и флаш устройства за съхранение на данни. Също така компанията произвежда и потребителска електроника, като PlayStation игрови конзоли, слушалки, безжични колонки и други.

Постоянния сремеж на Sony е да бъде водеща компания в технологичните иновации и да предлага продукти, които да подобряват живота на потребителите си. Компанията има силно присъствие в музикалната индустрия, като има няколко известни звукозаписни компании, като Sony Music Entertainment и Sony Classical. В сътрудничество със своите партньори, Sony създава иновативни продукти, които отговарят на нуждите и желанията на потребителите и допринасят за обществото.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от SONY в следните категории: