Dell Inc. е американска мултинационална корпорация, която е ориентирана към производството и продажбата на компютри, сървъри, монитори, софтуер и други технологични продукти. Компанията е основана през 1984 г. от Майкъл Дел, който започва да продава компютри от дома си в Тексас. На пръв поглед скромен бизнес, но с времето се разраства и става една от водещите компютърни компании в света.

От 2003 г. DELL започва да предлага на своите клиенти персонализирани компютърни системи, които да отговарят на техните специфични нужди и изисквания. Компанията е известна със своята иновативност и качество на продуктите си. Това я прави предпочитан доставчик на технологии за много потребители и компании в света.

Една от ключовите характеристики на DELL е фокусът й върху клиента. Компанията има за цел да задоволява нуждите на всеки един от своите клиенти, предлагайки разнообразни продукти, които могат да бъдат персонализирани според техните нужди.  DELL има силна техническа поддръжка и гаранционна политика, което я прави изключително надежден доставчик на технологии.

Компанията произвежда голямо разнообразие от продукти, включващи компютърни системи за дома и офиса, сървъри за бизнеса, монитори, принтери, скенери, софтуер и други. Някои от най-известните продукти на DELL включват лаптопите Inspiron, XPS и Latitude, сървърните решения PowerEdge и компютърните системи OptiPlex и Vostro.

В края на 2020 г. DELL обяви, че ще се преориентира към бизнеса  в облачните услуги и високопроизводителни компютри.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от DELL в следните категории: