SoftMaker е немска софтуерна компания, основана през 1987 година в Нюрнберг, Германия. Компанията е създадена от Мартин Крутти и Михаел Маскевиц, двама софтуерни инженери, които имали идеята да създадат софтуер за обработка на текст, който да бъде по-добър от съществуващите по това време.

Философията на компанията е да предоставя на потребителите софтуерни продукти от високо качество, които да са лесни за употреба и да им предоставят функционалност, отговаряща на нуждите им. SoftMaker се стреми да предоставя софтуерни продукти, които да бъдат ефективни и да предоставят възможно най-доброто изживяване на потребителите си.

Основната цел на SoftMaker е да създава софтуерни продукти, които да могат да се конкурират с най-добрите продукти на пазара. Компанията се фокусира върху разработката на офис софтуер, като също така предлага и други продукти като софтуер за дизайн на презентации и софтуер за изработка на електронни книги.

Софтуерните продукти на SoftMaker са насочени към потребителите на Windows, macOS и Linux операционни системи, както и към потребителите на мобилни устройства с Android операционна система. Офис пакетът на компанията, SoftMaker Office, включва приложения като текстообработваща програма, програма за електронни таблица и програма за презентации.

С продуктите си, SoftMaker цели да предоставя на потребителите си лесно и удобно решение за работа с документи и данни, без да им е необходимо да прекарват много време в учене на сложни софтуерни продукти. Компанията има за исновна цел да предоставя продукти, които да отговарят на нуждите на потребителите и да ги правят по-продуктивни и ефективни в работата им.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от SoftMaker в следните категории: