Tandberg е норвежка компания, която е била основана през 1933 година от Валдемар Тандберг в град Осло, Норвегия.

Tandberg предлага решения за архивиране на данни. Компанията произвежда лентови бекъп системи, както и дискови устройства за съхранение на данни. Tandberg  предлага и софтуерни приложения за управление на бекъп и архивиране на данни. Тези продукти са предназначени за бизнес потребители и организации, които се нуждаят от сигурност и надеждност в съхранението на своите данни.

Ето няколко продукта от портфолиото на Tandberg:

1.Tandberg Data StorageLoader - това е лентово устройство за автоматично бекъпиране, което може да съхранява до 24 терабайта от данни.

2.Tandberg Data RDX QuikStor - това е дисково устройство за съхранение на данни, което предлага високо ниво на защита на данните и бърз достъп до тях.

3.Tandberg Data AccuVault RDX - това е комбинирано решение за бекъпиране и архивиране на данни, което включва хардуерно устройство за съхранение на данни и софтуер за управление на бекъп и архивиране.

4.Tandberg Data LTO Ultrium 8 - това е лентово устройство за съхранение на данни, което предлага високо ниво на надеждност и скорост на трансфер на данни.

5.Tandberg Data StorageLibrary - това е лентово устройство за автоматично бекъпиране, което може да съхранява до 100 терабайта от данни и е идеално за големи организации.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от Tandberg в следните категории: