Intenso е немска технологична компания, специализирана в производството на иновативни и висококачествени електронни устройства. Основана през 1998 г. от Андреас и Кристоф Зренер, Intenso започва като малка компания, произвеждаща устройства за съхранение като външни твърди дискове, карти с памет и USB памети. През годините Intenso се превърна в един от водещите производители на електронни устройства в Германия и Европа като цяло.

Философията на Intenso е проста - да предоставим на клиентите най-добрите електронни устройства на достъпна цена. Политиката на компанията е да се фокусира върху научноизследователска и развойна дейност, за да гарантира, че произвежда продукти, които отговарят на нуждите на техните клиенти. Intenso има за цел да достави иновативни продукти, които предлагат максимално удобство и лекота на използване, без компромис с качеството.

Целта на Intenso е да гарантира, че техните продукти са достъпни за всеки, независимо от неговия бюджет. За да постигне това, компанията е въвела мерки за спестяване на разходи като използването на ефективни производствени техники и елиминирането на ненужните функции. Правейки това, Intenso е в състояние да предложи продукти, които са достъпни и с високо качество.

Intenso разполага с разнообразна гама от продукти, които отговарят на различни нужди. Продуктовата гама на компанията включва устройства за съхранение като външни твърди дискове, карти с памет и USB памети, както и мултимедийни устройства като преносими DVD плейъри и цифрови фоторамки. През последните години Intenso се разшири и в производството на смартфони и таблети, които бяха добре приети от клиентите.

В допълнение към производството на висококачествени продукти, Intenso се ангажира да гарантира, че техните операции са устойчиви и щадящи околната среда. Компанията е приложила мерки за намаляване на въглеродния си отпечатък.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от Intenso в следните категории: