Sapphire Technology е водещ производител на графични карти, базиран в Хонконг, Китай. Компанията е създадена през 2001 г. и бързо се разраства, за да се превърне в един от най-уважаваните и иновативни производители на AMD Radeon графични карти в света.

Основният фокус на Sapphire е върху разработването на графични карти, базирани на графичния процесор AMD Radeon. Компанията има тясна връзка с AMD и работи в тясно сътрудничество с тях, за да гарантира, че техните графични карти са оптимизирани за най-новите технологии на AMD. Sapphire произвежда широка гама графични карти, от базови модели за обикновени геймъри до модели от висок клас за хардкор геймъри и професионалисти.

Водещият продукт на Sapphire е серията Radeon RX 7900 XT, която е предназначена за високопроизводителни игри и професионална употреба. Тези карти са оборудвани с охладителни системи от висок клас, персонализирани печатни платки и мощни графични процесори, което ги прави идеални за взискателни приложения. Sapphire също произвежда серията Pulse, която е предназначена за масови потребители, които искат баланс между производителност и достъпност.

Една от основните цели на Sapphire е да предостави на своите клиенти възможно най-доброто потребителско изживяване. Компанията инвестира сериозно в изследвания и разработки, за да гарантира, че нейните графични карти са оптимизирани за най-новите игри и приложения. Sapphire също така предлага набор от софтуерни инструменти, за да помогне на потребителите да настроят фино своите графични карти за оптимална производителност и стабилност.