G.Skill е тайванска компания, специализирана в производството на висококачествена компютърна памет. Фирмата е основана през 1989 г. и има своя садалище в град Тайчун, Тайван. От тогава G.Skill е набрала значителен опит и е станала един от водещите производители на компютърна памет в света.

G.Skill произвежда различни поколения компютърна памет, включително DDR, DDR2, DDR3, DDR4 и DDR5. Компанията се фокусира върху производството на висококачествена памет за геймъри, маниаци по компютърните игри и професионални потребители. Компютърната памет на G.Skill е известна с изключителната си производителност и стабилност, която я прави идеален избор за хора, които търсят най-доброто за своите компютри.

Компанията G.Skill произвежда и различни аксесоари за компютърни системи, като кутии за компютри, захранвания и охлаждащи системи. Фирмата се фокусира да предоставя на своите клиенти най-новите технологии и най-висококачествени продукти на пазара.

Продуктите на G.Skill са популярни сред хората, които се занимават с гейминг и други интензивни приложения, като видеообработка и графичен дизайн. Компанията е известна също така с продуктите си за суперкомпютри, които са високопроизводителни системи, използвани за сложни изчисления и научни изследвания.

G.Skill има голяма мрежа от дистрибутори по целия свят, които предлагат продуктите на компанията на клиентите си. Компанията също така има редица партньорства с други производители на хардуер за компютри, като ASUS, MSI, EVGA и ASRock.

Разработването на компютърни игри и софтуер изисква висококачествени компоненти за постигане на най-добрите резултати. Именно тук G.Skill изпъква, като една от водещите марки в индустрията на компютърните компоненти.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от G.Skill в следните категории: