FDK Group  е основана през 1950 г. и  започва с производството и продажбата на манганови сухи батерии. От това време са проведени различни експерименти с материали за батерии и от опита, който е натрупан е решено FDK Group да навлезе в бизнеса с електронни устройства и модули. Сега техните продукти за електронни устройства се използват от клиенти в различни области, като индустриално оборудване, автомобилни уреди, мобилни продукти, комуникационно оборудване и сървърни решения. В бизнеса с батерии FDK Group продължава да инвестира в изследванията и развитието на материали за батерии и предлага специализирани литиеви батерии, използвани в приложения за дистанционно отчитане на газово и друго оборудване, екологични никел-метал хидридни батерии, които могат да се използват многократно с бързо зареждане , както и висококачествени алкални батерии, продавани в различни магазини. Батериите на GDK се намират в много области в живота, от индустриални обекти до домакински приложения. FDK Group се занимава и със системи за съхранение на енергия, тъй като синергийните продукти комбинират батерията и електронната технология. Освен това, FDK Group продължава с разработването на батерии от следващо поколение с усъвършенствана технология като SMD тип изцяло твърдотелна батерия с малък размер, отговаряща на непрекъснато и драстично развиващия се IoT.

Тъй като електричеството е основна енергия в живота ни, управлението на енергията, как да я създадем, съхраняваме и използваме разумно, са постоянни предизвикателства в нашето общество. FDK Group ще продължи да предоставя технологии и продукти в стремежа си да подкрепи най-добрите решения на тези предизвикателства.

Философията на FDK се фокусира върху разработката на висококачествени, екологосъобразни продукти, които да отговарят на нуждите на клиентите и да подпомагат устойчивото развитие на обществото. Компанията използва новаторски технологии, като например нано-технологията и кристалната технология, за да разработва продукти с високо качество и ефективност.Сред продуктите, които FDK произвежда, са литиево-йонни батерии, кондензатори, сензори, батерийни модули, инвертори и много други. Продуктите на фирмата са висококачествени и надеждни и са използвани в много различни отрасли като автомобилната, аерокосмическата и енергийната промишленост.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от FDK в следните категории: