Smanos е международна компания, която се фокусира върху производството на умни системи за сигурност за дома. Компанията е създадена през 2013 година в Тайван и е основана от Brian Borghardt и Ken Li.

Целта на Smanos е да предоставя на своите клиенти удобни и ефективни решения за домашна сигурност. Философията на компанията се основава на иновативността, простотата и достъпността. Те знаят, че умните системи за сигурност не трябва да бъдат сложни за използване, а наличието на технологии, като Bluetooth, Wi-Fi и др. може да направят тези системи достъпни за всеки.

Смарт системите за сигурност на Smanos включват домашни охранителни устройства, като сензори за движение, контактни сензори за врати и прозорци, камери за наблюдение, устройства за дистанционно управление и други. Компанията предлага също и мобилни приложения, които позволяват на потребителите да контролират своите умни системи за сигурност от всякъде по света.

Фирмената политика на Smanos е да предоставя на клиентите си качествени и надеждни умни системи за сигурност на разумни цени. Те също така се стремят да изградят дълготрайни отношения с клиентите си, като предлагат отлично обслужване на клиенти и поддръжка на продуктите си.

Един от най-известните продукти на Smanos е WiFi/PSTN интелигентната система за алармиране K1, която е първата система на пазара, която може да бъде контролирана през интернет, PSTN или местна мрежа. Системата има вградена Wi-Fi камера за видео наблюдение, двупосочно аудио и позволява на потребителите да получават push известия за събитията в дома си.

Освен K1, Smanos предлага и други умни системи за сигурност, като W020 WiFi сензор за движение и контакт, както и X330 GSM/3G/4G сензор.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от Smanos в следните категории: