Microsoft е американска технологична компания, която е сред световните лидери в производството на компютърен софтуер, хардуер и услуги. Фирмата е основана на 4 април 1975 г. от Бил Гейтс и Пол Алън в Албакърки, Ню Мексико, САЩ. Оттогава компанията се развива и усъвършенства, като през годините е насочвала усилията си към разработване на технологии, които подобряват живота на хората и бизнеса.

Мисията на Microsoft се фокусира върху преодоляване на граници чрез технологиите и трансформиране на начина, по който хората работят, учат и се забавляват. Визията на компанията е да се стимулира креативноста и да се осигури възможност за всички да използват технологията за постигане на успех.

Философията на Microsoft е да помага на хората и бизнеса да постигат по-голям успех чрез технологията. Фирмата вярва, че технологията може да промени света, като подобри начина, по който работим, учим и се забавляваме. Една от целите на компанията е да разработва продукти, които са интуитивни, сигурни и ефективни.

Продуктите на Microsoft включват операционни системи, като Windows, Microsoft Office, Microsoft Edge, Surface устройства, Xbox игри и много други. Компанията е позната също така и с услугите си в облака, като Microsoft Azure, OneDrive и Microsoft Teams.

Фирмата е активна и в социалната сфера, като има различни програми за обучение и развитие на младите хора, като например Microsoft Imagine Academy и Microsoft YouthSpark. Компанията подкрепя местни и глобални инициативи за защита на околната среда и борба срещу изменението на климата.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от Microsoft в следните категории: